Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

24 Apr Top Stiri

Teapa de 1,5 miliarde de lei la Acvaterm Ramnicu-Sarat

Carmen Neacsu

Doi lupi la stana de oi. Acesta ar fi rezumatul unui control al Garzii Financiare la o regie de termoficare locala, Acvaterm SA Ramnicu-Sarat, unitate cu capital integral de stat, unde ingineriile financiare ale directorului si contabilului sef au usurat buzunarele locuitorilor acestui orasel de provincie de peste 1,5 miliarde lei. Nici bugetul statului nu a scapat de inventivitatea celor doi manageri, care, pentru faptele lor, au primit ca "rasplata" o sesizare penala.

Pretul caldurii, umflat cu 1,5 miliarde de lei

Raportul Garzii Financiare arata ca societatea Acvaterm s-a aprovizionat prin intermediul a doua societati din Bucuresti, respectiv Focsani, cu 315 tone de reziduuri petroliere, pe care le-a receptionat si platit furnizorilor sai drept combustibil de lichid usor.

Prin aceasta operatiune, se arata in nota de control a Garzii Financiare, costurile societatii Acvaterm au fost amplificate artificial cu aproape 1,5 miliarde de lei, sume suportate din buzunarele locuitorilor din Ramnicu-Sarat, racordati la reteaua de termoficare.

Prejudiciul adus bugetului de stat in acest caz depaseste un miliard de lei. Daca in cazul statului, exista sanse sa se mai recupereze ceva, locuitorii orasului buzoian pot sa-si ia adio de la banii care le-au fost furati la facturile umflate pentru caldura.

Generozitate pe banii statului

Tot in aceeasi perioada, societatea a cumparat combustibil usor de la o alta firma particulara, platind cu generozitate, in plus fata de pretul pietei, circa 200 de milioane de lei. La nici doua luni dupa aceea, in ianuarie 2001, aceeasi firma primeste de la Acvaterm SA un avans de doar 800 miliarde lei, catalogat de Garda Financiara ca "nejustificat". Aceasta suma nu a mai putut fi recuperata, pentru simplul motiv ca respectivul furnizor si-a intrerupt activitatea.

Pierderi in lant

Pentru a-si putea continua activitatea dupa aceasta serie de afaceri necurate, in cursul anului trecut, Acvaterm a contractat o serie de credite bancare, costurile societatii fiind astfel amplificate de plata dobanzilor.

"Controalele au stabilit ca plata nejustificata a celor 800 milioane de lei a influentat negativ profitul realizat de Acvaterm si, implicit, impozitul datorat bugetului statului, cu 196 de milioane de lei. Impotriva celor vinovati de savarsirea acestor fapte, director si respectiv contabilul sef al Acvaterm, a fost formulata sesizare penala", se arata in nota de control a Garzii Financiare.

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro