Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

24 Apr Top Stiri

Siderca de la faliment

Beltrame salveaza

Reprezentantii Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS) si cei ai companiei italiene AFV Acciaierie Beltrame SpA au semnat, la sfarsitul saptamanii trecute, acordul de constituire a societatii mixte Donasid Calarasi, informeaza APAPS. Noua companie, ce va fi detinuta in proportie de 51% de firma italiana, va fi constituita pe baza unor active ale combinatului siderurgic Siderca.

Siderca a intrat in lichidare judiciara in iulie 2001, dar procedura a fost transformata in supraveghere financiara prin hotarare de Guvern. O comisie condusa de reprezentanti ai APAPS a decis crearea societatii mixte Donasid, libera de orice obligatii si bazata pe activele viabile ale Siderca.

APAPS a primit 14 scrisori de intentie, din care a selectat pe cele remise de Beltrame si grupul LNM Holdings Ispat, proprietarul combinatului Sidex Galati. LNM nu a depus, insa, nici o oferta pentru participare la capitalul noii societati, drept care APAPS a incheiat, la sfarsitul lunii aprilie, un protocol privind formarea Donasid impreuna cu grupul italian Beltrame. In urma cu cateva luni, si CFR SA si-a exprimat intentia de a deveni actionar al Donasid.

Siderca are o datorie de circa 45 milioane dolari catre AVAB, care va fi recuperata prin incasarea drepturilor din dividendele inregistrate de Donasid.

Grupul italian Beltrame produce anual doua milioane de tone de otel lichid si este specializat in productia de profile lungi, fiind prezent cu sapte fabrici in Italia, Germania, Franta, Luxemburg si Elvetia. Vanzarile grupului au depasit, in 1999, valoarea de 1,7 miliarde euro. (S.E.)

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro