Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

24 Apr Top Stiri

Angajatii Hidroelectrica vor restructurare in varianta lor

Arpad Dobre

Federatia Sindicala Hidroenergetica (FSH) cere stoparea promovarii hotararii de Guvern privind externalizarea celor opt societati rezultate din restructurarea Hidroelectrica, profilate pe activitatea de intretinere-reparatii (mentenanta). Ei propun trei variante alternative de restructurare/reorganizare a SC Hidroelectrica SA. Pentru a-si face cunoscute doleantele, sindicalistii FSH au pichetat ieri sediul Guvernului, cerand sa fie primiti la premierul Adrian Nastase, pentru a-i prezenta strategia sindicala privind restructurarea Hidroelectrica, dar si "abuzurile directorului general Eugen Pena si ale Consiliului de Administratie privind nerespectarea contractului colectiv de munca pe anul 2002 si a principiilor politicii energetice promovate de Executiv", dupa cum ne-a declarat presedintele FSH, Adrian Mic.

O varianta: desfiintarea Hidroelectrica

Potrivit FSH, in prima etapa, de trei-cinci ani, ar fi nevoie sa se revina la structurile organizatorice initiale (cele dinaintea infiintarii celor opt uzine de reparatii) si sa fie desfiintate toate uzinele de exploatare. Aceasta varianta prevede constituirea de centre de cost la fiecare sucursala a Hidroelectrica si transformarea acestora in centre de profit, cu functionare de minimum doi ani. O alta varianta, oarecum asemanatoare, vizeaza infiintarea, la sucursale, a uzinelor sau a sectiilor de mentenanta, care apoi sa devina centre de cost, respectiv de profit. In etapa a doua, care ar dura minimum cinci ani, sindicalistii au in vedere externalizarea activitatilor stabilite dupa evaluarea primei etape si constituirea unei singure societati comerciale puternice in domeniul mentenantei. In eventualitatea privatizarii acestei societati, sindicalistii cer ca salariatii sa aiba prioritate de cumparare a actiunilor in proportie de cel putin 51%.

FSH mai propune si o varianta de studiu, care are in vedere desfiintarea SC Hidroelectrica SA si infiintarea a cinci pana la 10 societati comerciale, care sa se constituie pe principiul zonal al bazinelor hidrografice si sa-si pastreze activitatea de exploatare si mentenanta integrate in aceeasi entitate.

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro