Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

24 Apr Top Stiri

Amenzi mari pentru furnizorii de televiziune prin cablu

Consuela Stegarescu

In urma unui control efectuat de Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei in luna august la retelele de televiziune prin cablu, din cele 27 de companii care au fost verificate, numai 14 respectau normele legale de functionare. Potrivit precizarilor ministrului comunicatiilor, Dan Nica, controalele efectuate au relevat aceleasi probleme care au fost semnalate si anul trecut, respectiv nerespectarea diverselor cerinte de calitate a semnalului sau a procedurilor. La controlul din aceasta luna, au fost constatate abateri ale parametrilor tehnici de la valorile nominale la patru dintre retelele controlate, respectiv la SC Nova Sat SRL din Vama, SC Astral din Siret, SC Astral din Falticeni si Crilis Com SRL din Arbore.

Pe de alta parte, Societatea Mega Construct din Braila avea reteaua extinsa mai mult decat era prevazut in decizia de autorizare, iar SC Trans-Nic din Lucavita prezenta deteriorari ale retelei, cauzate de descarcari electrice. Pentru remedieri au fost acordate termene cuprinse intre 15 si 30 de zile. In cazul in care acestea nu se respecta, sanctiunile vor fi de 5% din cifra de afaceri.

Monopol cvasiformal

Actiunile de control in acest domeniu, in care monopolul este o regula pentru cele mai multe localitati, au rolul de a proteja abonatii. "Am ridicat acest monopol cvasi-formal care exista in domeniul televiziunilor prin cablu - in foarte multe locuri nu era a doua retea din cauza existentei unor reglementari care intamplator blocau aceasta posibilitate", a afirmat ministrul Nica. El a precizat ca sunt localitati in care, din cauza perturbatiilor si a parazitilor care sunt in retea, nu se poate intelege mare lucru din ceea ce se intampla in programul respectiv de televiziune.

Graficul de control va cuprinde fiecare localitate de cel putin doua ori pe an.

Dar problemele din acest sector vor fi solutionate cand in toate localitatile vor exista firme concurente, a conchis ministrul comunicatiilor.

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro