Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

20 Mar Top Stiri

Termocentralele duc "greul" productiei de energie

Aproape doua treimi din cantitatea de energie electrica realizata in prima jumatate a acestui an, respectiv 63,2%, a fost produsa in termocentrale, in ciuda unei scaderi a productivitatii echivalate la 297 milioane kWh. In schimb, in aceeasi perioada s-a marit cu 996 milioane kWh cantitatea de energie electrica produsa de hidrocentrale. Ca urmare a acestei cresteri, Hidroelectrica se afla pe locul doi in topul producatorilor de energie electrica din Romania, cu o pondere de 28,4% din total. Procentual, aceasta crestere este cu 18% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut. In ceea ce priveste societatea Nuclear-Electrica, aceasta are o "cota de piata" de numai 8,4%, ceea ce echivaleaza cu o productie de 1,940 milioane kWh.

Pentru ca productia de electricitate nu acopera in totalitate cererea de pe piata, in perioada mentionata s-au efectuat importuri de energie electrica echivalate la 174,4 milioane kWh.

Resursele principale de energie primara pentru productia romaneasca de energie sunt carbunii: 14, 063 mii tone, din care 1,471 mii tone importati. Gazele naturale folosite in productie au insumat 7.332 milioane metri cubi, importurile fiind de 1.573 milioane metri cubi. (C.S.)

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro