Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

24 Apr Top Stiri

OECD critica ritmul lent al reformei din Romania

Iuliana Nechifor, Stefan Etves

Romania a inregistrat cea mai mare crestere a indicelui inflatiei - 303% - intre tarile aflate in negocieri de aderare la UE, la sfarsitul lui 2001, comparativ cu Cehia (4,2%), Ungaria (6,8%), Polonia (3,6) si Bulgaria (4,8%), arata raportul "Romania-Evaluare economica", dat publicitatii ieri de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD). Desi situatia macroeconomica a tarii s-a imbunatatit in 2001, cu o crestere a PIB de 5,3% si o inflatie in scadere, mai raman multe de facut in domeniul privatizarii, restructurarii sectorului financiar si imbunatatirii sistemului fiscal, subliniaza raportul. "Multe din problemele economice ale Romaniei au pornit de la faptul ca reformele au fost facute intr-un mod fragmentar. Pentru ca reforma sa reuseasca, trebuie sa fie realizate proiecte in mai multe domenii in acelasi timp", a declarat Val Koromzey, directorul Diviziei studii de tara din OECD.

Tara noastra are cel mai scazut nivel al veniturilor din impozite, raportat la PIB, dintre tarile candidate la UE - 32,2 % in 2001, acestea urmand sa creasca cu circa 2,5% in 2004, conform prognozelor. Raportul critica procesul de privatizare, indicand evolutiile limitate din 1997 pana in prezent si ponderea sectorului privat in economie, estimat la 65,5% pentru Romania, fata de 70% pentru Bulgaria si 80% pentru Ungaria. Coruptia din Romania este perceputa de comunitatea internationala ca o amenintare, cu impact grav asupra mediului de afaceri. Investitorii straini privesc coruptia ca pe un raspuns la incertitudinile din mediul legislativ si administrativ, factor care a majorat gradul de neincredere in accelerarea privatizarii.

89% din populatia Romaniei crede ca functionarii publici sunt corupti, comparativ cu 74% dintre bulgari si doar 54% dintre maghiari, in timp ce perceptia internationala asupra coruptiei autohtone indica niveluri de 7,2% pentru Romania, 6,1% pentru Bulgaria si 4,7% pentru Ungaria.

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro