Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

23 Mar Top Stiri

Romania importa masiv din UE

Importurile realizate de tara noastra in primele sapte luni au insumat 9,7 miliarde USD. O cantitate semnificativa din perspectiva contravalorii importurilor, 57% din suma totala, a fost efectuata din tari membre ale Uniunii Europene (UE), in timp ce pe locul al doilea se situeaza tarile din Europa Centrala si de Est, cu 18,1% din total. Cele mai multe importuri au fost reprezentate de materiile prime necesare industriei romanesti, contravaloarea acestora reprezentand 43,2% din totalul de 9,7 miliarde USD, in timp ce bunurile de capital au reprezentat 21,9%, cele destinate consumului 13,1%, iar combustibilii si lubrifiantii 10,4% din aceasta suma.

Importurile lunii iunie a acestui an au fost de 1,7 miliarde USD, cu 37% mai mari decat cele efectuate in luna similara a anului precedent si cu 36,5% fata de media anului 2001.

Si la capitolul exporturi, partenerii importanti ai Romaniei sunt tot tarile membre UE, valoarea exporturilor realizate in aceste tari reprezentand 68,9% din cifra totala. Pe locul al doilea la acest capitol sunt tarile in curs de dezvoltare, in care au fost exportate bunuri reprezentand 15,2% din suma exporturilor. (C.S.)

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro