Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

12 Jul Top Stiri

Prejudiciu de 2,5 milioane dolari din afaceri cu tigari

Carmen Neacsu

Evaziunea in domeniul produselor supuse accizarii ramane varful de lance care gaureste sacul bugetului, iar metodele evazionistilor sunt perfectionate continuu. Garda Financiara (GF) a adus bugetului, in doua saptamani, 322 miliarde lei din accizele platite de firme care activeaza in domeniul petrolului si alcoolului. Controalele GF au urmat unei "analize a directiilor de specialitate ale Ministerului Finantelor, care au stabilit o incetinire a ritmului de incasare a accizelor", a informat comisarul general al GF, Neculae Plaiasu.

Dolari "Maro" la... negru

Nici celalalt domeniu preferat de evazionisti, cel al tutunului, nu este mai prejos. Astfel, speculand lacunele legii, administratorul firmei Rel Tobacco SRL a devenit producator de tigari, pe care le-a vandut in centrele angro, "uitand" sa plateasca obligatiile fiscale, care insumau la 31 ianuarie a.c 67,5 miliarde lei. Pentru a fi sigur ca nu mai plateste nimic statului, administratorul Rel Tobacco a cesionat capitalul social, inclusiv activul si pasivul, la doi cetateni irakieni carora li s-a pierdut urma. Comisarii au stabilit ca, inainte de cesionare, firma a valorificat tigarete marca "Maro" prin intermediul firmei Aktiv Distribution SRL, infiintata de rude apropiate administratorului Rel Tobacco. Desi tigarile au fost vandute, banii n-au mai ajuns in conturile Rel Tobacco, aceasta inregistrand o "gaura" de 35,2 miliarde lei. Si Aktiv Distribution a fost cesionata, de aceasta data unor conationali. Practic, datoria de 35,2 miliarde lei a firmei Aktiv Distribution catre Rel Tobacco a fost preluata de Liviu Cezar Dragoi din Brasov, care a gasit de cuviinta sa o stinga prin predarea catre Rel Tobacco a unei suprafete de 43.500 mp de teren intravilan din Brasov si 8.600 mp in municipiul Sacele.Terenul a fost cumparat de la Rel Tobacco de catre Nova Serv 2000 SRL Bucuresti, cu 32,1 miliarde lei, contravaloarea nefiind incasata nici pana astazi. GF a recalculat obligatiile fiscale, stabilind un prejudiciu de 82,5 miliarde lei, fiind pusa poprire pe debitele datorate de Nova Serv.

Vacanta ratata

Un alt caz pus pe tapet de GF se refera la firma Solo Marketing Representative SRL Brasov, care intermedia vanzarea certificatelor de membru "Dream Vacantion Club", ceea ce presupunea doua saptamani de vacanta in Spania. Persoanele pagubite erau contactate prin telefon, pentru a fi anuntate ca au castigat un premiu constand intr-un sejur gratuit de sapte zile in Spania, dar pentru care ar fi avut nevoie de certificat, care costa 5.500 de dolari. Potrivit primelor estimari, 250 de persoane au platit avansul de 1.000 de dolari, solicitat pentru a deveni membru Vacation Club, dar numai 21 dintre acestea au calatorit in Spania. Din evidentele societatii rezulta ca nu a fost eliberat nici un certificat. Prejudiciul adus la buget de Solo Marketing este de 5,2 miliarde de lei.

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro