Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

13 Jul Top Stiri

FMI contesta previziunile oficiale privind inflatia

Estimarile optimiste ale oficialilor guvernamentali referitoare la rata inflatiei sunt contestate de cel mai recent raport al Fondului Monetar International. Documentul mentionat prognozeaza pentru anul acesta o rata a inflatiei de 24,2%, cu 2,2% mai mult decat estimarile guvernului. Acest lucru este cu atat mai surprinzator, cu cat, in urma cu doua luni, FMI aprecia ca "tinta de 22 de procente pentru 2002 este pe deplin realizabila. Mult mai rau stau lucrurile in ceea ce priveste inflatia pe 2003, apreciata de specialistii FMI la 19,1%, cu peste 4% mai ridicata decat cea prevazut in proiectul Legii bugetului de stat.

FMI considera ca rata ridicata a inflatiei "ramane o sursa de ingrijorare in ceea ce priveste Romania", mai ales din cauza politicilor macroeconomice, care nu au avut rezultatul scontat, precum si din cauza cheltuielilor salariale exagerate, mai ales in sectorul public si in intreprinderile de stat. Aceste cheltuieli, apreciate ca nejustificate, vor avea ca efect, apreciaza FMI, si depasirea obiectivului de inflatie prognozat pentru anul viitor. Astfel, intr-un comunicat din luna iulie, se preciza ca Fondul Monetar "este ingrijorat de implicatiile macroeconomice ale preconizatei cresteri a salariului minim, incepand cu 1 ianuarie 2003". Acelasi document avertiza ca, daca nu sunt atenuate, efectele acestei masuri asupra competitivitatii si a costurilor fortei de munca "ar putea submina succesul inregistrat in privinta dezinflatiei si a conturilor externe".

Cu toate acestea, exista si vesti bune. Acestea se refera in primul rand la cresterea economica, dar si la deficitul balantei de cont curent. Astfel, potrivit raportului FMI, Romania ar putea inregistra o crestere economica de 4,3% in acest an si de 4,9% in 2003, iar deficitul balantei de cont curent se va situa la 5,1% in 2002 si la 4,9% in 2003. (M.G.)

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro