Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

12 Jul Top Stiri

Regiile de stat au pierderi aproape egale cu subventiile

Iuliana Nechifor

Situatia financiara a companiilor nationale si a regiilor autonome care furnizeaza utilitati publice a inregistrat un regres vizibil in 2001, desi acestea au primit subventii de pana la 6% din PIB.

Cel mai mare paradox legat de furnizorii de utilitati publice este acela ca ofera angajatilor salarii mult mai mari decat media nationala, in conditiile in care pierderile nete inregistrate au crescut constant in ultimii ani.

Cel mai pregnant caz este cel al Companiei Nationale RomArm, unde o mare parte din angajati, trecuti in somaj tehnic mai multi ani consecutiv, au continuat sa primeasca salarii. Acest fapt a influentat direct pierderile producatorului de armament, cifrate anul trecut la 574 miliarde lei.

Mari pierderi au inregistrat si societatile nationale aflate in subordinea Ministerului Transporturilor. CFR Calatori este "lider" in acest top, cu 1.207 miliarde lei pierderi in 2001, in conditiile in care a beneficiat de o subventie de stat de aproximativ 1.468 miliarde lei, reprezentand 52% din cifra de afaceri. Pierderi semnificative au inregistrat si CFR SA, administratorul retelei de cai ferate, dar si compania TAROM.

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro