Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

16 Jul Top Stiri

Subventiile la energie, achitate de hotii de curent

Arpad Dobre

La inceputul mileniului III, 3,5 milioane de familii din Romania traiesc aproape pe intuneric, de teama facturilor la energie. Desi ar putea consuma lunar 60 kilowati (kW), familiile sarace, inscrise ca abonati cu tarif social, nu cosuma, in medie, decat jumatate din aceasta cantitate de energie.

Astfel ca Societatea Electrica, desi dispune de sumele necesare pentru subventionarea abonatilor casnici tarifati social, ar putea ramane cu banii necheltuiti, romanii incapatanandu-se sa ramana pe intuneric.

"Am constatat ca cei care au ales tariful social folosesc in medie doar 37 kW pe luna, desi pot consuma 60, la un pret de 1.138 lei/kW, cu 15% mai ieftin decat pana la 1 octombrie", a declarat, ieri, Silviu Lucian Boghiu, directorul general al Electrica. El a precizat ca, in cazul in care s-ar consuma toti cei 60 kW de catre fiecare dintre cei 3,5 milioane de consumatori sociali, subventionarea cu 15% ar costa circa 57 miliarde lei.

Furturi de 30.000 megawati ora

Intamplator sau nu, aceasta suma este sensibil egala cu cea rezultata din recuperarile efectuate de la hotii de curent, respectiv 56,1 miliarde lei in primul semestru al anului in curs. Potrivit lui Boghiu, din acesti bani se va plati subventia de 15%.

In acest an, Electrica a facut peste 450.000 controale, fiind depistate 9.500 de furturi. In urma recalcularilor, hotii au fost constransi sa plateasca peste 30.000 megawati ora. "Oricum, prin Legea energiei, aflata in prezent la Parlament, amenzile si masurile impotriva hotilor de curent vor fi mult mai drastice, iar daca se descopera ca anumiti salariati ai Electrica au favorizat furturile, acestia vor primi o "bonificatie" de cativa ani de inchisoare in plus", a avertizat Boghiu.

Datorii de peste 300 milioane de euro

Directorul de la Electrica a precizat ca, la sfarsitul primului semestru, valoarea totala a facturilor restante insuma circa 313 milioane euro (aproape 10.135 miliarde lei). "Cel mai mare datornic al societatii noastre este, ca persoana juridica, Siderurgica Hunedoara, cu 58 de miliarde de lei, din care au fost achitate 35 de miliarde de lei", a spus Boghiu. El a precizat ca, intre timp, grupul de intreprinderi din cadrul Minvest a cumulat datorii mai mari decat Siderurgica. " Am mari indoieli in privinta Minvest, unde trebuie aplicate politici speciale de recuperare a restantelor", a spus directorul Electrica.

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro