Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

13 Jul Top Stiri

Politia agricola intra in actiune

Ministerul Agriculturii a infiintat o noua directie

Cu toate ca reducerea birocratiei, precum si a numarului de functionari publici se inscriu pe lista prioritatilor Executivului, iata ca in practica situatia este diferita, luna de luna fiind infiintate noi si noi directii. Pe motiv ca asigura un control "la sange" al tuturor activitatilor si produselor agroalimentare, incepand din aceasta luna a fost introdusa, la nivel judeten, o noua structura - "politia agricola". Desi poate parea hilar, in cadrul directiilor judetene pen-tru agricultura au fost constituite, dupa modelul politiei o serie de departamente speciale, din a caror componenta fac parte inspectori si agenti, subordonati unui inspector-sef.

In "grija" inspectorului-sef intra toate

Si pentru ca directiile responsabile cu controalele nu au putut face fata situatiilor existente, mai nou-numitul in functia de inspector-sef va avea in subordine atat inspectia zootehnica si veterinara, pe cea fitosanitara, inspectia pentru pescuit si piscicultura si control viniviticol, cat si inspectia pentru calitatea semintelor, silvicultura. De asemenea, in directa subordonare a inspectorului-sef se va regasi si inspectia de licente si marci. Potrivit RomNet, echipa de "politisti agricoli" va verifica si daca subventiile si primele acordate de stat producatorilor agricoli ajung la destinatie. De asemenea, aceste echipe vor incerca sa previna furturile si vor analiza si starea suprafetelor de teren (?).

Pedepsele variaza de la amenda la dosar penal

De asemenea, printre atributiile angajatilor acestor departamente speciale se numara si elaborarea unor rapoarte privind controalele efectuate. Potrivit inspectorului-sef al Politiei Agricole Dolj, Dan Nedu, agentii vor intocmi saptamanal rapoarte catre ministerul de resort. In ceea ce priveste pedepsele aplicate celor care nu sunt gasiti cu actele in regula, acestea variaza de la ridicarea licentelor de fabricatie pana la amenzi de sute de milioane de lei. "Se poate ajunge si la dosare penale si colaboram in acest sens si cu magistratii, si cu politia. Scopul este sa controlam modul de administrare a finantelor alocate agriculturii, a cultivarii de calitate a pamantului si chiar sa urmarim evolutia corespunzatoare a plantelor, la fata locului", a conchis Dan Nedu. (Ilinca Teodoriu)

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro