Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

12 Jul Top Stiri

Atributiile Consiliului Economic si Social au fost diminuate

Arpad Dobre

Printr-un proiect de lege adoptat de Guvern, Consiliul Economic si Social (CES) nu va mai indeplini rolul de mediator atribuit prin Legea nr. 109/1997. Conform documentului emis de Executiv, motivatia o reprezinta, in special, necesitatea infiintarii unei institutii specializate, cu resurse, competente si instrumente adecvate pentru realizarea obiectivului de mediere a conflictelor de munca. Pana la modificarea legii, CES avea rol consultativ in domeniul economic si de mediere, in plan social (al conflictelor de munca, pe marginea carora a avut doar cateva interventii in ultimii patru ani).

Surse din cadrul CES ne-au declarat ca modificarea legii a fost ceruta de sindicatele si patronatele reprezentate in Consiliu, care vor ca rolul de mediere sa fie al altei institutii, care sa aiba atat competenta profesionala, cat si capacitatea financiara in acest sens. "Practic, Ministerul Muncii a iesit din ecuatie, iar Guvernul a dat curs solicitarilor sindicatelor si patronatelor reprezentate in CES", au mentionat sursele amintite.

Dar pentru ca CES sa nu ramana fara obiectul muncii, institutia va putea fi totusi consultata in privinta politicilor monetare, fiscale si de venituri, in functionarea si cresterea competitivitatii agentilor economici, precum si in privinta culturii.

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro