Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

12 Jul Top Stiri

Romania a primit prima transa din PSAL II

Consuela Stegarescu

Romania a primit, ieri, prima transa, in valoare de 169,9 milioane de euro, din Programul PSAL II convenit cu Banca Mondiala, cea de-a doua transa, de valoare egala, urmand a fi acordata in cursul anului viitor, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice.

Cu toate acestea, tara noastra nu va putea beneficia de a doua transa, 169,9 milioane de euro, din acordul PSAL II convenit cu Banca Mondiala, daca nu va vinde Banca Comerciala Romana si nu va restructura CEC si sectorul energetic.

Statul roman trebuie sa scoata la vanzare un pachet majoritar din actiunile BCR si sa intreprinda toate actiunile pentru finalizarea vanzarii. Pe de alta parte, tara noastra s-a angajat sa implementeze programul de restructurare a CEC convenit cu Banca Mondiala.

Alte conditii sunt privatizarea combinatului de aluminiu Alro si a intreprinderii care-i furnizeaza materie prima, Alprom. Mai mult, trebuie vandute, in conditii acceptate de banca, opt din cele 20 de societati cuprinse in program si restructurate alte opt intreprinderi.

Reforma sectorului energetic presupune vanzarea societatilor de distributie a gazelor naturale, Distrigaz Nord si Distrigaz Sud. De asemenea, trebuie vandut si pachetul majoritar de la Petrom.

Nu in ultimul rand, una dintre cele mai importante conditii pentru acordarea celei de-a doua transe a imprumutului este imbunatatirea incasarilor din sectorul energetic, care ar urma sa se incadreze intre 97,5% si 100% din total.

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro