Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

22 Jun Top Stiri

Carnea de pui infestata, buna numai pentru romani

Iuliana Nechifor, Ilinca Teodoriu

Pentru oficialii Ministerului Agriculturii (MAAP), sanatatea romanilor este mai prejos decat cea a europenilor, fapt demonstrat de un act normativ initiat recent, ce permite comercializarea pe piata interna a carnii de pasare infestata cu virusul "New Castle". In schimb, pentru a proteja consumatorii straini de aparitia unor eventuale boli, acelasi act normativ interzice producatorilor sa exporte pe pietele europene atat pasari vii, cat si carnea acestora. Cauza carnii infestate este sustinuta chiar de seful MAAP, Ilie Sarbu, care apreciaza ca, dupa tratament, conservele pot fi consumate fara nici o problema.

"Desi dupa tratamentul termic carnea de pui nu mai prezinta riscuri, comercializarea pe pietele externe este interzisa. Noi nu putem da pasari care au boli la export pentru a nu se propaga virusul", a mai precizat oficialul MAAP. Dar, imediat dupa ce declara ca romanii pot consuma linistiti carne si produse din carne infestata, Ilie Sarbu spune cu nonsalanta ca virusurile nu au efect letal. "In prezent, nu s-a inregistrat nici un caz de imbolnavire, insa este dovedit stiintific ca aceste virusuri nu provoaca moartea. Singurul lor efect asupra organismului uman este aparitia unor infectii respiratorii", a adaugat oficialul Ministerului Agriculturii.

Carnea infestata este facuta conserve

Desi autoritatile responsabile cunosc efectele produse de consumul de carne de pui infestata asupra organismului uman, Ministerul Agriculturii a promovat acest act normativ. Oficialii s-au gandit insa si la consumatorul roman, astfel ca, inainte de a fi comercializate, conservele de carne de pasare infestata sunt tratate termic.

Astfel, in alimentatia romanilor pot ajunge oricand carne si conserve din carne de pasare infestata cu virusul "New Castle". "Din punct de vedere tehnic, potrivit legislatiei sanitar-veterinare europene, in fiecare tara exista doar doua tipuri de unitati ce pot comercializa carne si produse din carne. In prima categorie se inscriu societatile ce au dreptul sa-si desfaca marfa atat pe plan intern, cat si extern. In a doua categorie se gasesc societatile ce pot vinde doar pe plan local", sustin oficiali al Agentiei Nationale Sanitar-Veterinare.

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro