Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

05 Jul Top Stiri

OTE castiga disputa privatizarii

Marilena Dan

Guvernul cedeaza la presiunile actionarului elen al RomTelecom

Dupa multe luni de polemici intre oficialii romani si actionarii greci ai RomTelecom pe tema celei de-a doua etape de privatizare a operatorului national de telefonie fixa, lucrurile par sa se limpezeasca in favoarea OTE. Surse parlamentare, citate de Mediafax, au declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca guvernantii sunt gata sa accepte solicitarea OTE de majorare cu 450 milioane USD a participatiei sale la capitalul RomTelecom. "Guvernul a analizat, in sedinta de joi, stadiul procesului de privatizare a RomTelecom, pronuntandu-se pentru identificarea unor solutii amiabile, care sa nu afecteze relatiile bilaterale dintre Romania si Grecia. Executivul este de acord cu o intelegere amiabila care sa convina tuturor. Solutia cea mai probabila este acceptarea majorarii participatiei actionarului elen la capitalul RomTelecom. In cazul in care detaliile acestei actiuni nu vor fi acceptate de ambele parti, exista posibilitatea ca Parlamentul sa fie solicitat sa ia o decizie in aceasta problema", au precizat sursele citate.

Acest anunt este de natura sa surprinda, avand in vedere ca autoritatile au declarat in repetate randuri, in ultimele luni, ca vor ramane de neclintit la insistentele OTE si ca o decizie referitoare la privatizare va fi luata numai dupa ce consultantul desemnat, Salomon Schroeder Smith Barney, isi va prezenta punctul de vedere pe aceasta tema. Lucrurile au tergiversat si dupa ce consultantul si-a prezentat raportul. Uzand de pretexte puerile, autoritatile au tot amanat luarea unei decizii.

OTE nu mai este dispus sa astepte

In tot acest timp insa, s-au derulat mai multe etape de negociere cu OTE, iar investitorul grec se pare ca si-a pierdut rabdarea. Presedintele OTE, Lefteris Antonakopoulos, a lansat un semnal pe care guvernantii romani l-au inteles foarte bine, dupa cat de prompt au actionat. El i-a anuntat joia trecuta pe actionarii OTE ca "exista o data limita" a discutiilor cu autoritatile romane, "care nu este generoasa. Daca aceasta va fi depasita, vom vedea cum vom proceda", a spus Antonakopoulos, citat de Reuters.

Dupa toate probabilitatile, vizita conducerii executive a OTE la Bucuresti, anuntata pentru aceasta saptamana, va fi una istorica, pentru ca va consemna trecerea RomTelecom sub controlul total al operatorului elen de telecomunicatii.

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro