Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

13 Jul Top Stiri

Anularea facilitatilor fiscale va scumpi carnea cu 30%

Ilinca Teodoriu

Vazandu-si afacerile amenintate, miliardarii din zonele defavorizate trec la santaj

Asociatia Nationala a Investitorilor in Zonele Defavorizate din Romania solicita Guvernului sa mentina scutirile de taxe vamale la importurile de carne in zonele defavorizate, amenintand totodata ca, in caz contrar, vor majora preturile la produsele din carne cu pana la 30%.

Desi cei indreptatiti sa se revolte impotriva actului normativ ar fi procesatorii ce folosesc materie prima autohtona, nemultumitii sunt chiar investitorii "strategici" din paradisul evaziunii fiscale ce sustin ca eliminarea facilitatilor este o masura incorecta fata "de cei care au investit milioane de dolari in industria de prelucrare a carnii".

Simtindu-se lezati de aparitia acestui act normativ, investitorii strategici, ajunsi miliardari datorita importurilor de carne cu taxe vamale zero, ameninta Guvernul si implicit consumatorii cu o majorare semnificativa a preturilor la carne si produse din carne.

In plus, ANIZDR propune si prelungirea perioadei de existenta a zonelor defavorizate pana la 20 de ani pentru investitii de peste 5 milioane de euro. In cazul in care de la 1 ianuarie se vor introduce taxe vamale, afaceristii solicita Executivului sa le "ofere o compensatie financiara care sa-i ajute sa traversese aceasta perioada".

"Cu toate ca am facut investitii uriase in zonele defavorizate, noi nu vom mai beneficia de facilitati. Ce se va intampla cu creditele in derulare si cum putem sa ne onoram datoriile? Prin urmare, majorarea pretului la carne este inevitabila", a declarat Claudiu Ciuciureanu, presedintele ANIZD si unul dintre cei mai cunoscuti afaceristi din Filipestii de Padure. Afirmatiile acestuia sunt intarite de Radu Timis, un alt "greu" din industria carnii, care sustine ca "din ianuarie vom majora cu 3-5%, astfel ca pana in martie sa ajungem la 25-30%". Interesant este faptul ca Radu Timis este si vicepresedinte al Asociatiei Romane a Carnii, ce a cerut in permanenta anularea facilitatilor din zonele defavorizate.

Carnea de import este calitativ mai buna

Afaceristii din zonele defavorizate, care-si schimba opiniile in functie de "cum bate vantul", au atins pragul maxim al ridicolului o data cu afirmatiile presedintelui ANIZDR potrivit carora "noi am fost o frana in procesul de scumpire a carnii. Cu toate ca nu am platit taxe vamale, sa nu credeti ca am luat banii si i-am bagat in buzunar. In schimb, am platit mai mult la impozitele pentru personal, terenuri si altele".

De asemenea, afaceristii sustin ca o data cu introducerea taxelor vamale, 95% din societatile din zonele defavorizate vor da faliment. In completarea sefului ANIZDR, Radu Timis a tinut sa precizeze ca societatile din industria carnii prefera sa importe materia prima deoarece produsele autohtone au o calitate indoielnica. "Chiar si dupa introducerea taxelor vom importa. Cand vom avea comert civilizat si carne de calitate vom cumpara si de pe piata interna", a adaugat Timis.

ANIZDR isi bate joc de producatorii autohtoni

In replica la declaratiile acestuia, presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari, Ilie Van, sustine ca "exista statistici facute publice de Adrian Nastase ce dovedesc ca aceste zone nu au fost decat o metoda de a face bani usor. Calitatea produselor noastre este incontestabila si cei care nu sunt de acord se pot apuca sa le creasca singuri. In ceea ce priveste scumpirea produselor, sunt convins ca nicaieri in lume nu exista preturi la carne mai mari decat cele din Romania. Afaceristii din zonele defavorizate vor continua sa-si faca stocuri, iar afirmatiile lor nu sunt decat o bataie de joc la adresa noastra", a conchis presedintele UNIEPA.

Datele contrazic afirmatiile ANIZDR

Desi au afirmat in repetate randuri ca nu exista nici un document care sa ateste ca zonele defavorizate sunt raiul evaziunii fiscale, ii informam pe membrii ANIZDR ca atat Ministerul Prognozei, cat si Curtea de Conturi au intocmit, in urma controalelor, mai multe situatii ce demostreaza clar ca eliminarea facilitatilor din zonele defavorizate a fost o masura justa.

Astfel, potrivit unei situatii a Curtii de Conturi, anul trecut, scutirile de taxe vamale pentru zona Nord Vest, Centru, Sud Vest Oltenia, Vest Romania, Sud Est, Sud Muntenia, Nord Est s-au ridicat la peste 1.000 miliarde de lei. Aceste date demonstreaza ca cerintele ANIZDR nu servesc decat celor care vor sa-si umple in continuare buzunarele.

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro