Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

16 Jul Top Stiri

Autoritatile ne pun pe masa Salmonella si peste stricat

Arpad Dobre

Aproximativ 300 tone de carne de pasare dezosata mecanic (MDM) si bine "impanata" cu Salmonella, milioane de conserve de peste din Thailanda pline cu solzi, reziduuri si mate, precum si faina de peste si furaje de origine animala suspecte de contaminare cu ESB (boala vacii nebune) au primit aviz... favorabil din partea Institutului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara (IISPV) si au fost comercializate pe piata in perioada 2000-2002, a declarat, ieri, Viorel Davidoiu, directorul Corpului de Control al ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor.

Salmonella si boala vacii nebune

Institutia incriminata este singura in masura sa certifice si sa permita (sau nu) folosirea MDM adusa din import. In urma unui control incheiat recent de Corpul de Control al ministrului agriculturii la IISPV, s-au constatat nereguli foarte grave, unele chiar de ordin penal. IISPV a atentat, practic, la sanatatea consumatorilor, prin avizarea favorabila a unor importuri si loturi de marfuri alimentare contaminate microbiologic. Astfel, la sediul institutiei au fost gasite buletine de analiza emise pentru mai multe loturi de piele de curcan, zgarciuri, pasta de carne de pasare si de curcan adusa din import, contaminate cu Salmonella, germeni periculosi atat pentru oameni, cat si pentru animale. Cu toate acestea, IISPV a mentionat pe buletinele de analiza ca marfa poate fi folosita pentru fabricarea preparatelor din carne. Normele interne si internationale prevad confiscarea si denaturarea marfii infestate.

Nereguli grave s-au constatat si in privinta protectiei fata de introducerea ESB pe teritoriul Romaniei, prin importul furajelor de origine animala si a fainei de peste (sute de tone). Din totalul importurilor, doar patru probe au fost examinate pentru determinarea speciei din care provin fainurile.

Conserve de solzi de peste

De parca toate acestea nu ar fi fost de-ajuns, Corpul de Control a gasit mari nereguli si la conservele de peste (peste 14 milioane de bucati) importate din Thailanda in perioada ianuarie 2000-august 2002. Au fost gasite numeroase conserve cu cantitati de peste sub gramajul inscris pe eticheta, dar si cu "plusuri" neinscriptionate, respectiv cu sediment foarte abundent de solzi, oase si mate, dar si bucati de peste neeviscerat, lichidul de conservare fiind tulbure si urat mirositor. Cu toate acestea, IISPV nu a facut nici o recomandare de oprire a comercializarii si a importului conservelor. Ministrul agriculturii a concediat toata conducerea IISPV. Deocamdata, nu s-au semnalat intoxicari colective cu Salmonella.

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro