Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

11 Aug Top Stiri

OTE va majora capitalul social al RomTelecom

Arpad Dobre

Guvernul a mandatat Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei sa aprobe in Adunarea Generala a Actionarilor majorarea capitalului social al societatii RomTelecom cu 200 de milioane de dolari, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Claudiu Lucaci. El a mai afirmat ca Ministerul Comunicatiilor si Ministerul Finantelor Publice vor discuta cu actionarul grec al societatii asupra "modalitatilor si implicatiilor ce decurg din aceasta decizie".

O problema - infuzia de capital

O delegatie a grupului elen de telecomunicatii OTE, condusa de presedintele si directorul executiv Lefteris Antonakopoulos, a sosit la Bucuresti, la inceputul acestei saptamani, pentru a aborda, impreuna cu reprezentantii autoritatilor romane, problemele legate de continuarea procesului de privatizare a RomTelecom, precum si de restructurarea operatorului de telefonie fixa. Reprezentantii OTE si-au propus, prin aceasta vizita, sa clarifice problema majorarii participatiei grupului elen de telecomunicatii la capitalul RomTelecom. Grupul elen discuta de mai multe luni cu autoritatile din Romania referitor la o infuzie de capital la RomTelecom si la unele schimbari de ordin operational menite sa eficientizeze si sa rentabilizeze activitatea operatorului roman de telefonie fixa. In opinia OTE, RomTelecom are nevoie de 450 de milioane de dolari, grupul elen inaintand o propunere pentru a contribui la o eventuala majorare de capital.

"Solutie amiabila"

Potrivit unor surse parlamentare, citate de Mediafax, Guvernul a analizat, in sedinta de saptamana trecuta, stadiul procesului de privatizare a RomTelecom, pronuntandu-se pentru identificarea unei "solutii amiabile", care sa nu afecteze relatiile bilaterale dintre Romania si Grecia. "Guvernul este de acord cu o intelegere amiabila care sa convina tuturor. Solutia cea mai probabila in acest caz este acceptarea majorarii participatiei actionarului elen la capitalul RomTelecom. In cazul in care detaliile acestei actiuni nu vor fi acceptate de ambele parti, exista posibilitatea ca Parlamentul sa fie solicitat sa ia o decizie in aceasta problema", au mai spus sursele citate.

OTE a achizitionat, in decembrie 1998, pentru suma de 675 de milioane de dolari (din care jumatate a reprezentat pretul actiunilor, iar restul majorarea de capital) un pachet de 35% din actiunile RomTelecom, cu drept de uzufruct asupra restului de actiuni pana la 51%.

Actiunile OTE scad la Bursa

Compania elena a anuntat, la sfirsitul lunii iunie, ca a ajuns la un acord cu statul roman, actionar majoritar al RomTelecom, in privinta finantarii unui plan de restructurare pentru operatorul de telefonie fixa. O delegatie a grupului elen de telecomunicatii OTE va sosi, luni, la Bucuresti, pentru a stabili detaliile operatiunii prin care va fi majorat capitalul operatorului RomTelecom, au declarat surse din cadrul OTE, citate de Reuters. "Vor merge in Romania luni, dar este posibil ca in cursul zilei de astazi sa apara un anunt in acest sens", au precizat sursele mentionate. Ritmul lent in care se deruleaza procesul de restructurare a RomTelecom a influentat in mod negativ actiunile OTE, al caror pret s-a redus cu 26% in ultimele cinci saptamani, atingand pe 7 noiembrie cel mai mic nivel de dupa noiembrie 1996, de 10,74 euro. In schimb, in ultimele sedinte de tranzactionare, valoarea actiunilor a inceput sa mai recupereze din pierderi, investitorii sperand ca va fi gasita cat de curand o solutie. De la debutul de vineri al tranzactiilor, titlurile OTE au crescut cu 0,18%, pana la 11,44 euro.

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro