Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

12 Jul Top Stiri

Autoritatile, responsabile partial de pierderile RomTelecom

Schimbarea de atitudine a oficialilor romani fata de actionarul elen al RomTelecom, grupul OTE, se justifica si prin sirul de erori comise de Executiv in cursul acestui an in privinta procesului de privatizare a operatorului national de telefonie fixa, afirma surse apropiate negocierilor. Astfel, dupa ce statul roman a aprobat, in noiembrie 2001, majorarea de capital de 450 milioane dolari, ceruta de OTE, ulterior, guvernantii s-au razgandit si au anuntat (in primavara) ca reping categoric aceasta solutie, desi RomTelecom are nevoie disperata de fonduri pentru continuarea activitatii, fapt confirmat si de principalul creditor al companiei, BERD. Mai mult, Guvernul a emis, in vara, o ordonanta de urgenta prin care a interzis RomTelecom sa mai efectueze majorari de tarife conform termenilor stipulati in contractul de privatizare, fapt ce a determinat, potrivit acelorasi surse, o diminuare cu circa 40% a veniturilor companiei.

Oficialii OTE au acuzat, in mai multe randuri, imixtiunea statului in politica RomTelecom, in pofida faptului ca investitorul detine controlul in AGA si in Consiliul de Administratie al societatii. Astfel, RomTelecom a fost nevoit, in urma unor presiuni politice, sa plateasca dividende de aproape 60 milioane de dolari, renuntand, in schimb, la amortizarea mijloacelor fixe. Ca urmare, lichiditatile companiei au scazut cu circa 100 milioane dolari, au mai spus sursele citate. Pe de alta parte, conducerea RomTelecom sustine ca o alta cauza a situatiei financiare precare a firmei este aceea ca abonamentele sunt incasate in lei, in timp ce platile echivalente catre operatorii de telefonie mobila sunt facute in valuta. Situatia este agravata de inflatie.

Nu in ultimul rand, statul roman a tergiversat nepermis de mult selectarea consultantului pentru cea de-a doua etapa de privatizare, astfel incat firma desemnata - Schroder Salomon Smith Barney - isi va prezenta raportul cu o intarziere de circa 90 de zile fata de termenul stabilit de AGA. (M.D.)

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro