Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

16 Jul Top Stiri

Agentia Nationala de Consultanta Agricola

Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor

Judetul Mehedinti - centru-pilot

Specialistii consultanti de la Centrul Judetean de Consultanta Agricola Mehedinti s-au intalnit cu expertii japonezi in domeniul cooperativelor agricole de la JICA. Judetul Mehedinti a fost selectat de expertii japonezi ca centru-pilot de implementare a programului de creare a cooperativelor agricole dupa modelul japonez dupa ce au fost stabilite strategiile adecvate pentru constituirea cooperativelor.

Au fost analizate in acest sens societatea agricola "Cosanda" Dobra, exploatatia zootehnica pentru vaci de lapte Guran, de la Jiana, si exploatatia "Piciu" de la Izvoare, pentru cresterea porcilor.

Specialistii japonezi au subliniat ca infiintarea cooperativelor agricole trebuie realizata numai datorita motivatiei fermierilor, ca urmare cooperativa agricola va fi o organizatie a membrilor asociati care doresc acest lucru. Prelegerile specialistilor japonezi au avut ca tematica managementul, marketingul si vanzarile si nu in ultimul rand sistemul de achizitii in cadrul cooperativelor agricole.

Zootehnia in judetul Buzau

Specialistii consultanti de la Centrul Judetean de Consultanta Agricola Buzau au in atentia lor dezvoltarea sectorului zootehnic. O latura a activitatii lor o constituie sprijinirea crescatorilor de animale in vederea integrarii lor in asociatii de profil, deja existente, sau infiintarea unora noi. Un exemplu este si noua asociatie profesionala de cresterea vacilor infiintata cu ajutorul consultantei buzoiene si al Camerei Agricole din Nehoiu.

Zilele acestea a avut loc la Brasov un seminar intitulat "Schimb de experienta in derularea proiectelor din transa I si a II-a" din cadrul proiectului asistat de Banca Mondiala, Guvernul Romaniei si MAAP, de reforma si transformare a sistemului de cercetare agricola si extensie prin Schema Competitiva de Granturi, care este o componenta a Proiectului "Sprijinirea Serviciilor din Agricultura". Proiectul castigat de CJCA se intituleaza "Consultanta acordata producatorilor de lapte din zona de deal si de munte din judetul Brasov in vederea cresterii eficientei si a integrarii lor" si are o valoare totala de 144.700 dolari, din care 110.000 nerambursabili.

Proiectul se adreseaza fermierilor privati din zona de deal si de munte a Fagarasului, constituiti in Asociatia producatorilor particulari de lapte "AgroProdlact", care sunt de fapt beneficiarii acestui proiect. Prin punerea in practica a proiectului se urmareste punerea in valoare a potentialului genetic prin organizarea, mobilizarea si instruirea fermierilor privati, prin adoptarea unor noi tehnologii de crestere a animalelor in vederea cresterii calitatii si cantitatii de lapte. Un alt obiectiv este implementarea initiativei locale de dezvoltare a fermelor si afacerilor in zona productiei animaliere, identificarea unor lideri ai fermierilor, instruirea acestora, analiza calitatii laptelui prin dotarea laboratorului existent in zona cu aparatura performanta.

In implementarea proiectului, specialistii consultanti sunt sprijiniti de Prefectura Brasov, Consiliul Judetean Brasov, DGAA Brasov si de primariile si consiliile locale din localitatile implicate.

Maria Rascanu consilier relatii mass-media

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro