Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

11 Aug Top Stiri

Noi constrangeri pentru producatorii de alcool

Carmen Neacsu

Disperat de nivelul enorm al evaziunii fiscale din domeniul alcoolului si bauturilor alcoolice, cu toate modificarile aduse legislatiei in ultima vreme, Ministerul Finantelor a instituit noi reguli de supraveghere si autorizare a productiei si comercializarii acestora.

Vinul vrac, vandut numai cu autorizatie

Astfel, prin Ordinul 1492 al ministrului Mihai Tanasescu, se interzice comercializarea vinului in vrac de catre alti agenti economici decat producatorii autorizati, deci si de catre cei ce vand pe marginea soselei. Tot pentru diminuarea evaziunii fiscale din domeniul produselor supuse accizarii, agentii economici care au datorii provenind din impozite si taxe catre bugetul de stat nu vor putea primi autorizatie de productie sau import.

Instrainarea activelor fixe, interzisa

Cea mai importanta dintre modificari, menita sa inabuse din fasa intentiile evazioniste ale intreprinzatorilor din domeniul alcoolului, este aceea a obligativitatii anuntarii intentiei de cesionare sau instrainare, sub orice forma, a actiunilor, partilor sociale sau a activelor fixe (terenuri, cladiri, hale, echipamente tehnologice) ale societatilor comerciale, cu minimum 60 de zile inainte. In acest interval, organele de verificare ale Ministerului Finantelor vor efectua un control financiar-fiscal, in incercarea de a elimina situatiile in care, dupa operatiuni de genul cesionarilor, persoana fizica straina sa dispara din tara, cu tot cu bani si cu datorii neachitate catre bugetul de stat. Aceasta regula nu se aplica societatilor care fac obiectul tranzactiilor pe piata de capital. In plus, se are in vedere si monitorizarea stricta a fabricilor de alcool etilic rafinat si distilate care produc mai putin decat au autorizatie.

"Dupa introducerea noilor banderole la alcool, nivelul evaziunii fiscale din domeniu a inceput sa mai scada", spune Romulus Dascalu, presedintele patronatului Garant, care apreciaza ca prin introducerea acestei masuri, volumul vanzarilor legale a crescut cu circa 15%. Ca urmare, dat fiind ca nivelul pietei negre din domeniu nu a putut fi redus dupa calculele initiale ale Finantelor, ramane de vazut ce efecte vor avea aceste noi reguli, care sunt imbunatatite pe masura ce evazionistii se deprind cu metode din ce in ce mai rafinate. Cu o diferenta de timp.

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro