Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

13 Jul Top Stiri

Privatizarea IAR Ghimbav depinde de girul Eurocopter

Arpad Dobre

IAR Ghimbav nu poate incepe negocieri pentru privatizare sau pentru vanzarea de actiuni care ar putea dezavantaja compania franceza asociata Eurocopter, a declarat, ieri, secretarul de stat in Ministerul Industriei si Resurselor, gen. rez. Decebal Ilina. El a subliniat insa ca asocierea care a dat nastere societatii Eurocopter Romania a fost optiunea cea mai avantajoasa pentru supravietuirea IAR Ghimbav, aceasta societate neavand puterea economica sau financiara de a se mentine singura pe piata.

Perspective de investitii

Eurocopter Romania, firma rezultata din asocierea IAR Ghimbav cu Eurocopter-Franta, functioneaza oficial din ianuarie 2001, avand un capital social de 10 miliarde de lei. Partea romana detine 48,997% din actiuni, iar cea franceza, 51%. Conform precizarilor directorului general al Eurocopter Romania, Jean Louis Mascle, numarul angajatilor societatii va creste de la 50, in prezent, la circa 250, pana in 2006. In aceeasi perioada, volumul investitiilor va insuma circa 10 milioane euro, iar productia se va axa, in principal, pe reparatii, modernizari si piese de schimb pentru elicoptere PUMA si Alouette III. De asemenea, vor fi produse elicoptere tip E 135 si E 635, care vor intra in dotarea unor ministere - Interne, Aparare, Sanatate - si a unor companii nationale (Petrom, Distrigaz), existand si posibilitatea exportului in tarile vecine.

In anul 1997, societatea avea reale probleme cu exporturile, mai ales ca i-au fost retrase licentele de fabricare a modelelor de elicoptere PUMA si Alouette III. Pentru a iesi din impas, societatea avea doar cateva optiuni, printre care lansarea unui nou elicopter de lupta sau achizitionarea unei licente de fabricatie, ambele nefezabile din lipsa de bani. Mai ramaneau inca doua variante: privatizarea (la care nu prea s-a inghesuit nimeni) si asocierea cu o firma de renume, aceasta din urma fiind realizata, dupa indelungi negocieri, cu Eurocopter Franta, parte a grupului EADS (European Aeronautic, Defense and Space Company) Europa.

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro