Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

13 Jul Top Stiri

"Vom construi amplasamente in Baneasa si in Drumul Taberei"

Cristina Dobre

Nicolae Chiriac, directorul general adjunct economic al ANL, anunta:

- De cand s-a infiintat Agentia Nationala de Locuinte, ce ne puteti spune despre activitatea acesteia?

- Agentia Nationala de Locuinte a insemnat un proiect indraznet la vremea cand a fost pus pe picioare, care s-a dovedit viabil si care la ora actuala functioneaza foarte bine. In cei aproape trei ani de viata, pot spune ca nici macar o singura zi, ANL nu a avut plati restante si si-a onorat serviciile la timp si in conditii foarte bune. Pana in momentul de fata sunt predate 850 de locuinte pe credit ipotecar, plus inca 1.252 de locuinte sociale, fara a mai aminti si celelalte care sunt in executie, peste 1.400. Un lucru important este si faptul ca aproape jumatate din resursele alocate provin din venituri proprii. Prin activitatea agentiei se dezvolta si industria pe orizontala, in lant. Daca avem cereri de constructie, inseamna ca angrenam multe firme de constructii, care la randul lor vor angaja mai multi oameni. O alta idee pe care o promovam este sa folosim cat mai multe materiale de constructii din tara, care sunt si mai ieftine, si la fel de bune.

- Ce ne puteti spune despre scopul ANL, avand in vedere scandalul si confuzia legate de construirea locuintelor pentru tineri?

- Cred ca ar trebui sa incep prin a defini ANL, ca sa fiu foarte explicit. Agentia noastra a fost infiintata in baza Legii 152/98 si si-a propus ca obiectiv atragerea si gestionarea de fonduri in scopul dezvoltarii constructiilor de locuinte in Romania. E adevarat ca avem in vedere doua programe de construire a locuintelor, dintre care unul este dedicat tinerilor, cu apartamente in regim de inchiriere. Din 2001 pana in 2004, ANL trebuie sa finalizeze 31.000 de locuinte in intreaga tara.

- Care sunt avantajele si conditiile pentru tinerii care doresc casa prin ANL?

- Programul pentru tineri incearca sa-i determine pe acestia sa ramana in tara si sa le ofere un sprijin pentru a munci si intemeia o familie. Aici intra persoanele care au pana-n 35 de ani, care nu au casa si care nu au beneficiat pana acum de un astfel de ajutor din partea statului. Casele dedicate tinerilor sunt in general garsoniere sau apartamente de doua camere, echipate mediu si pentru care se percepe o chirie de doar 10 dolari pe luna. Pentru efectuarea acestui proiect, ANL primeste bani de la stat, iar la finalul executiilor totul se preda auoritatilor locale.

- Care sunt conditiile pentru ceilalti cetateni?

- In primul rand, exista oferta creditului ipotecar. Se garanteaza cu casa, fara alte garantii suplimentare. Solicitantii pot opta pentru casa sau apartament si trebuie sa plateasca la inceput un avans de minimum 20%. Cei pana in 35 de ani platesc o dobanda de 7% pe an, iar persoanele peste 35 de ani platesc 9% pe an. Pentru ambele categorii de varsta, daca se intarzie cu plata, penalitatile sunt aceleasi, de 5%. La doi ani de la demararea proiectului prin credit ipotecar nu exista situatii de insolvabilitate a clientilor sau de executare silita a garantiilor. Sunt cativa care nu au platit ratele, sumele reprezentand ratele de credit si dobanzi neincasate, dar nu au o vechime mai mare de 60 de zile si reprezinta doar 0,1% din portofoliul de credit.

- Ce planuri are agentia pe viitor?

- In primul rand, trebuie ca pana la data de 31 decembrie 2002 sa fie receptionate alte 2.800 de locuinte. Mai avem pe contract inca 12.300 de unitati locative, iar in curs de demarare mai sunt inca 18.200. In Bucuresti urmeaza sa promovam doua amplasamente mari, unul va fi situat in Drumul Taberei, la intersectie cu Bulevardul Timisoara si va cuprinde 1.200 de apartamente, dedicat tinerilor. Celalalt va fi cartierul "Henri Coanda", situat in zona Baneasa, cu 2.800 de case si apartamente. Proiecte la fel de mari se pregatesc si pentru orasele Cluj, Constanta.

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro