Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

13 Jul Top Stiri

Romania va comercializa bunuri in tarile comunitare

Produsele traditionale au sansa sa patrunda in UE

Producatorii romani trebuie sa-si clarifice rapid strategiile de piata si sa prezinte Ministerului Agriculturii si Alimentatiei (MAAP) o lista cu produsele traditionale pe care le pot vinde pe piata Uniunii Europene, a declarat, ieri, negociatorul-sef cu UE, Vasile Puscas, citat de Mediafax. El a precizat ca, in perioada urmatoare, MAAP va definitiva, impreuna cu producatorii, lista produselor traditionale pentru care Romania va cere protejare si drept de comercializare pe piata UE. Negociatorul-sef a reamintit ca, in 2001, cu ocazia redactarii documentului de pozitie pentru tratativele cu UE, in aceasta lista figurau, deja, protejarea denumirii si a modului de fabricatie pentru produse, cum ar fi branzeturile afumate Nasal si Bradet.

Referindu-se la situatia produsului "palinca", Puscas a spus ca a primit semnale pozitive de la Bruxelles in ceea ce priveste posibilitatea ca firmele romanesti sa vanda acest produs pe piata europeana. "Producatorii trebuie sa ne ofere argumente pentru negociere, de la retete specifice de productie, cantitati realizate, la piata de desfacere, exporturi", a spus Puscas, precizand ca Romania va incepe negocierea in domeniul protejarii produselor traditionale in 2003.

Pe de alta parte, negociatorul-sef s-a declarat ingrijorat de o posibila incetinire a ritmului de negociere cu UE, dat fiind ca Polonia, care ar fi trebuit sa incheie negocierile de aderare in aceasta luna, a facut, recent, unele propuneri privind pachetul bugetar, agricol si al fondurilor structurale, care ar putea capta intreaga atentie a CE, ceea ce ar dauna ritmului negocierilor cu Romania si Bulgaria. (M.D.)

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro