Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

13 Jul Top Stiri

Un irakian a incercat sa insele statul cu 10 miliarde

Carmen Neacsu

Comisarii Garzii Financiare au dejucat incercarea unui "intreprinzator" irakian de a intra in posesia a 10,1 miliarde lei, reprezentand TVA pentru o marfa imaginara, "aflata" intr-un depozit-fantoma.

Astfel, Safwan Y Tawfiq, patronul societatii Floril Enda Com SRL Alexandria, a depus o cerere de rambursare a TVA in suma de 10,1 miliarde de lei catre Administratia Finantelor Publice Alexandria, motivand ca are marfa in stoc de 53 miliarde de lei, cumparata de la Metalex 1998 SRL Alexandria.

Comisarii Garzii Financiare au descoperit insa ca ambele firme mentionate de irakian in documente sunt "fantoma", ca de altfel si resedinta pe care cetateanul strain a declarat ca o avea in Bucuresti.

Dupa declansarea controalelor, nici Tawfiq si nici patronul celeilalte firme nu au fost de gasit. In urma inventarierii depozitului in care ar fi trebuit sa se gaseasca marfa in valoare de 53 miliarde de lei, s-au gasit bunuri care valorau numai 1,5 miliarde de lei si care ar fi justificat o rambursare de TVA de cel mult o zecime din suma solicitata.

Pentru ca marfa sa nu dispara precum "intreprinzatorii" amintiti, aceasta a fost transportata in depozitele DGFP Alexandria, fiind indisponibilizata pana la clarificarea situatiei. Cazul a fost inaintat Politiei pentru identificarea patronilor si definitivarea cercetarilor.

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro