Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

13 Jul Top Stiri

Firmele de asigurari nu mai pot acorda reduceri la RCA

Marius Guta

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a transmis spre publicare in "Monitorul Oficial" normele privind aplicarea legii in domeniul asigurarilor obligatorii de raspundere civila pentru pagube produse tertilor prin accidente de autovehicule (RCA) si autorizarea asiguratorilor care vor practica aceasta asigurare in 2003. Acestea prevad ca despagubirile vor fi platite in cel mult 20 de zile calendaristice de la data depunerii, de catre pagubit, a dosarului de daune, cu exceptia cazului in care exista obiectii asupra sumelor solicitate. In aceasta situatie, plata se va face in cel mult 20 de zile de la solutionarea obiectiunilor. Daca depasesc acest termen, societatile de asigurare vor plati despagubiri de 0,1% pentru fiecare zi de intarziere.

CSA a decis ca reducerea de 10% aplicabila pentru plata integrala si in avans a asigurarii, pana la 31 decembrie, va fi eliminata. Singurele reduceri legale ale primelor de asigurare pentru politele cu valabilitate in 2003 sunt de 20% in cazul pensionarilor si de 50% in cazul persoanelor cu deficiente locomotorii, detinatori de motocicluri si de autoturisme adaptate infirmitatii lor.

Societatilor care incaseaza prime de asigurare sub valorile stabilite li se va retrage autorizatia de practicare a RCA. Pentru prima data de la introducerea acestui tip de asigurare, polita va contine o evidenta a accidentelor in care a fost implicat autovehiculul.

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro