Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

12 Jul Top Stiri

Asigurarea soferilor si a persoanelor transportate

Marius Guta

Continuam prezentarea produselor si serviciilor oferite de catre cea mai mare companie de profil din Romania, SC Asigurarea Romaneasca - Asirom SA. In numarul de astazi va vom face cunoscute toate informatiile legate de modul in care poate fi incheiata "Asigurarea de accidente a conducatorilor de autovehicule si a persoanelor transportate".

Obiectul asigurarii

Sunt protejate prin prezenta forma de asigurare persoanele aflate in momentul accidentului, cu consimtamantul asiguratului, in autovehiculul mentionat in contractul de asigurare, in limita numarului de locuri inscris in actele autovehiculului. Asigurarea este valabila indiferent daca asiguratul, mentionat in contractul de asigurare, se afla sau nu in autovehicul in momentul accidentului. In asigurare sunt cuprinse numai accidentele produse in perioada de valabilitate a asigurarii si in timpul in care conducatorul sau alte persoane se aflau in autovehiculul asigurat. Riscurile acoperite de catre acest tip de asigurare sunt trei. Primul dintre acestea este decesul din accident. Al doilea risc are in vedere invaliditatea permanenta rezultata in urma unui accident. In sfarsit, cel de-al treilea risc acoperit de catre asigurarea de accidente a conducatorilor de autovehicule si a persoanelor transportate se refera la indemnizatia zilnica pentru zilele de spitalizare sau tratament ambulatoriu, rezultate, evident, in urma unui accident.

Excluderi

Nu sunt cuprinse in asigurare si Asirom nu acorda indemnizatii pentru cazurile in care decesul, invaliditatea permanenta, tratamentul ambulatoriu sau spitalizarea persoanei accidentate au fost prilejuite de:

 • comiterea sau intentia de a comite, de catre asigurat sau persoanele acoperite prin asigurare, a unor fapte penale;
 • masuri/operatiuni militare in caz de razboi (indiferent daca razboiul este declarat sau nu), invazie, ocupatie militara, razboi civil, insurectie, rebeliune, revolutie, putere (dictatura) militara sau uzurpare de putere;
 • tulburari civile, revolte, greve, greve patronale, acte de terorism sau sabotaj si alte evenimente similare;
 • influente directe sau indirecte ale exploziei atomice, ale radiatiilor sau infestari radioactive ca urmare a folosirii energiei atomice sau a materialelor fisionabile;
 • persoana accidentata a produs accidentul cu intentie;
 • influente directe sau indirecte ale poluarii sau contaminarii, din orice cauze;
 • evenimente produse in timpul utilizarii autovehiculelor la concursuri, intreceri sau antrenamente pentru acestea, inclusiv cele produse in afara programului oficial;
 • evenimente produse in timp ce autovehiculul era condus sau actionat de asigurat sau de o alta persoana, dar care avea consimtamantul asiguratului, fara ca aceasta sa posede permis de conducere valabil pentru categoria respectiva de autovehicule ori dupa ce permisul de conducere i-a fost retras, anulat sau retinut in vederea anularii si nu a fost eliberata o dovada provizorie de circulatie sau aceasta a expirat. Prevederile acestui paragraf nu se aplica in situatiile in care autovehiculul adaptat pentru a avea comanda dubla a fost condus de catre cursantul unei scoli de soferi, in timpul orelor de conducere, asistat de un instructor auto sau de catre examinator.

De asemenea, nu sunt cuprinse in asigurare si nu se acorda indemnizatii pentru cazurile in care autovehiculul era condus sau actionat de asigurat sau de o alta persoana, dar care avea consimtamantul asiguratului si care se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

Fac exceptie de la aceste prevederi evenimentele produse in cazul autovehiculelor apartinand asiguratilor persoane juridice, care au in obiectul de activitate transportul de persoane, caz in care se platesc indemnizatii ce urmeaza a fi recuperate de la conducatorul autovehiculului aflat sub influenta bauturilor alcoolice. In sfarsit, ultima situatie pentru care Asirom nu acorda indemnizatii in virtutea acestui tip de asigurare vizeaza evenimentele produse cu autovehiculul pentru care valideaza asigurarea, daca acesta nu avea certificat de inmatriculare valabil sau alta autorizatie de circulatie valabila la data producerii accidentului.

In Romania, dar si in strainatate

Un alt avantaj major oferit de catre Asirom prin produsul prezentat in numarul de fata il reprezinta faptul ca asigurarea este valabila atat pe teritoriul Romaniei, cat si in strainatate. Aceasta se incheie pe perioade de un an sau de minimum sase luni. Asigurarea se poate incheia independent de alte asigurari facultative existente pentru autovehiculul sau asiguratul respectiv. Sumele asigurate se stabilesc pe baza optiunii asiguratului, dupa cum urmeaza:

 • o suma asigurata pentru cazurile de invaliditate permanenta;
 • o suma asigurata pentru cazurile de deces;
 • o indemnizatie in cuantumul stabilit la incheierea asigurarii, pentru fiecare zi de spitalizare sau tratament ambulatoriu, cauzate de accidentul de autovehicul.

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro