Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

13 Jul Top Stiri

Creante de 76 miliarde de lei, recuperate de un fals avocat

Bogdan Eduard, Ovidiu Tudoran

La Bistrita, se prefigureaza noi arestari ale unor persoane publice, legate de cazul fostului director general al firmei de termoficare din Bistrita, Ioan Mircea Puni (44 de ani), implicat in "Afacerea Proditerm". Acesta a fost arestat preventiv pe 30 de zile, sub acuzatiile de trafic de influenta, luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice, de catre magistratii PNA. Ioan Mircea Puni este suspectat ca ar fi cerut si primit o mita de 60.000 euro.

Urmarit general pentru inselaciune

Urmatoarea arestare in acest dosar a avut loc pe 20 noiembrie a.c., cand a fost prins vicepresedintele firmei americane Yorkshire Financial LLC, Paul Radulescu, care a cesionat datoriile pe care SC Proditerm SA le avea de incasat de la persoane fizice si juridice. Paul Radulescu se numeste in realitate Paul Angheluta, s-a folosit de un nume fals si, atribuindu-si calitatea de avocat, a incheiat in luna august 2002, cu SC Proditerm SA, contracte de cesiune de creanta, in valoare de aproximativ 76 miliarde de lei. In perioada in care el s-a folosit de un nume fals, deoarece pe numele sau real exista un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de 5 ani, pentru inselaciune si era dat in urmarire generala. Acum, dupa ce a fost prins, Angheluta este cercetat si pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Mita de 60.000 euro, in doua transe

Din cercetarile efectuate pana acum, s-a stabilit ca directorul Mircea Puni a primit 40.000 euro pentru incheierea si derularea contractelor de cesiune, iar in luna aprilie a.c. a primit inca 20.000 euro. A doua "transa" a luat-o de la Ionel Hateganu, administratorul SC Joha Industrielhandel, din Germania, ca sa intervina pe langa consilierii locali din municipiul Bistrita, pentru obtinerea unui contract de modernizare a uzinei termice. Acest contract urma sa fie semnat intre SC Proditerm SA si Grupul 4 Instalatii Cluj, in care firma germana avea calitatea de subantreprenor. Adjunctul IJP Bistrita-Nasaud, comisarul-sef Aurel Grama, a declarat, ieri, ca ancheta a fost preluata acum de PNA, dupa ce Politia a facut o sesizare in acest sens. Procurorii urmeaza sa mai stabileasca si cine se afla in spatele Mertex Business Ltd., firma care a preluat obligatiile contractuale de la Yorkshire. Unele surse sustin ca in "Afacerea Proditerm" ar mai fi implicate cinci persoane din Administratia Locala a Bistritei, dar numele acestora nu au fost facute inca publice.

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro