Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

13 Jul Top Stiri

OTE face presiuni pentru a-si mentine monopolul

In incercarea de a forta mana statului roman pentru a accepta tarife de interconectare cat mai mari, pentru viitorii operatori de telefonie fixa, conducerea grupului OTE ameninta ca, in caz contrar, compania RomTelecom va avea grave probleme financiare. Desi Ion Smeeianu, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare a Comunicatiilor (ANRC), a anuntat, recent, ca nu a primit nici o notificare din partea OTE privind o eventuala nemultumire legata de tarifele de interconectare, George Skarpelis, vicepresedintele grupului OTE, sustine ca tarifele ANRC sunt cu 60-75% mai mici decat cele practicate in prezent. "Sper ca vom avea parte de intelegere de la ANRC. Altfel, RomTelecom va avea serioase probleme financiare", a declarat Skarpelis, apreciind ca toti operatorii principali vor pierde intre 20% si 30% din piata dupa liberalizare.

Schimbari in conducerea RomTelecom

In plus, reprezentantul OTE a declarat ca, in scopul reducerii costurilor, saptamana viitoare se vor face anumite schimbari, la toate nivelurile, inclusiv la conducerea RomTelecom. "Strategia privind reorganizarea RomTelecom este legata de acordul care se discuta in aceste zile si prevede diminuarea costurilor la toate nivelurile. Vom incerca sa cream cele mai mici probleme de natura sociala", a afirmat Skarpelis. "Tot in ianuarie 2003, apreciem ca vom incheia si acordul cu statul roman si vor incepe sa intre banii in societate. Pana cand se va finaliza tranzactia, vrem insa sa avem controlul direct asupra companiei", a conchis viceprese-dintele OTE.

Cosmorom ar putea fi desfiintata

Tot in scopul reducerii costurilor, este posibil ca operatorul de telefonie mobila Cosmorom, al carui capital este detinut in totalitate de RomTelecom, sa fie lichidat. Potrivit lui Dan Nica, pierderile consemnate de Cosmorom reduc cu aproximativ 30% rezultatele financiare ale RomTelecom. "Situatia Cosmorom are un impact negativ semnificativ asupra rezultatelor. Analizam cele mai diverse variante, pornind de la cea extrema - ca operatorul Cosmorom sa fie inchis - si pana la gasirea unor surse suplimentare de finantare", a afirmat Nica, adaugand ca o decizie in acest sens va fi luata numai impreuna cu firmele de consultanta. (I.T.)

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro