Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

11 Aug Top Stiri

Carburantii se vor scumpi de doua ori

Arpad Dobre

"Daruri" de Craciun pentru soferii bucuresteni

Luna cadourilor vine cu noi "surprize" si "daruri" din partea Petrom. Astfel, incepand de astazi, Competrol Bucuresti scumpeste cu 300 de lei/litru preturile carburantilor, motivul invocat fiind cresterea costurilor de transport si a taxei pentru drumuri. Astfel, noile preturi sunt urmatoarele: 23.150 lei/litru pentru benzina Premium, 22.100 lei/litru - benzina Premium fara Plumb, 23.550 lei/litru - benzina Super Plus, 25.000 lei/litru - benzina Euro Premium, 16.950 lei/litru - motorina cu concentratie de sulf de 0,2%, respectiv 19.750 lei/litru la motorina Euro Diesel. Conform conducerii societatii, majorarea este necesara deoarece, de la inceputul lunii decembrie, Competrol achita in plus 100 lei pentru fiecare litru transportat, iar taxa de drum a crescut cu 60 de lei/litru.

Incercand sa mai indulceasca aceasta pastila amara, Competrol a anuntat ca noile sale preturi vor fi cu 700-800 de lei/litru mai reduse decat media celor practicate de alte sucursale. Numai ca aceasta "stare de bine" nu va dura prea mult, Competrol intentionand sa majoreze din nou preturile la mijlocul lunii decembrie, cu inca 350 lei/litru de carburant.

Motivele majorarii: inflatia si pierderile

Aceasta noua majorare - a opta in acest an - este motivata de Competrol Bucuresti prin necesitatea reducerii pierderilor inregistrate in comercializarea produselor. Sucursala bucuresteana a Petrom a inregistrat in primele 10 luni ale anului pierderi in valoare de 25 miliarde de lei. De fapt, ori de cate ori a majorat pretul, Competrol a invocat invariabil necesitatea reducerii pierderilor mentionate, iar SNP Petrom motiva, la randul sau, scumpirea periodica a carburantilor, prin cresterea accizelor, diferenta de curs valutar si, evident, acoperirea pierderilor din activitate.

Analistul economic Ionut Popescu este de parere ca decalajul dintre preturile carburantilor in Romania si cele de pe piata mondiala este doar aparent. "In primul rand, din momentul anuntarii modificarii preturilor in plan mondial si pana la sosirea titeiului in Romania, trece un interval de timp suficient de lung pentru ca diferentele sa mai poata fi sesizate. In al doilea rand, chiar daca la nivel mondial pretul titeiului scade, ieftinirea este anulata de diferenta de curs valutar."

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro