Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

12 Jul Top Stiri

Peste o mie de cai de rasa, in valoare de milioane de dolari, sunt nedeclarati

Caii nu se fura numai noaptea pe fulgeratura, ci si prin omiterea din inventarele hergheliilor de stat

Ca urmare a unei ordonante de urgenta aprobata in luna octombrie de catre Executiv, Societatea Nationala Cai de Rasa(SNCR) a fost desfiintata, iar patrimoniul acesteia a fost transferat catre Regia Nationala a Padurilor (RNP), aflata in subordinea Ministerului Agriculturii.

Autoritatile si-au motivat decizia prin aceea ca ar fi singura mo-dalitate de re-dresare a activitatii de cres-tere a cailor de rasa si de protejare a pa-trimoniului genetic national. Potrivit actului normativ, o data cu preluarea patrimoniului SNCR, Regia Padurilor ar fi trebuit sa primeasca in administrare aproximativ 2.000 de cai de rasa.

La preluarea armasarilor, cei insarcinati cu inventarierea au avut insa o mare surpriza, constatand ca in cele 13 herghelii detinute de SNCR, existau inca 1.000 de cai de rasa nedeclarati. "Desi in anexa ordonantei au fost trecuti 2.000 de cai, in urma inventarului efectuat de RNP am descoperit peste 3.000 de cai, din care 1.000 nu au fost revendicati de nimeni", a declarat, recent, Filip Georgescu, directorul general al RNP.

El a adaugat ca, incepand din octombrie si pana in prezent, RNP a stopat si o serie de licitatii ilicite, ce aveau ca scop vanzarea ilegala a armasarilor aflati in patromoniul SNCR.

"Greseala de redactare"

In schimb, Lucian Blaga, care a ocupat functia de director general al Societatii Nationale "Cai de Rasa" sustine ca, in realitate, nu exista nici o pro-blema, cei 1.000 de armasari fiind exclusi "din greseala" de pe listele incluse in ordonanta Executivului. Potrivit acestuia, caii descoperiti in urma inventarului efectuat de personalul RNP apartin SNCR, dar, din cauza unei "greseli de redactare" au fost omisi de pe listele publicate o data cu actul normativ. "Din cauza vitezei cu care a fost nevoie sa se elaboreze actul normativ, s-a produs si aceasta omisiune. A fost o greseala de redactare. Daca era vorba despre un cal sau doi, se putea interpreta ca a fost premeditat, dar, cu 1.000 de cai, aceasta varianta nu intra in discutie", ne-a declarat Lucian Blaga. Si in cazul licitatiilor ilicite, fostul director al SNCR il contrazice pe seful RNP. "Nu a fost nici o licitatie ilegala. Cu o singura licitatie a fost intr-adevar o problema, dar, pentru a o organiza am avut acceptul ministrului Ilie Sarbu", a conchis Blaga.

Probabil ca in zilele urmatoare, RNP va fi obligata sa faca verificari serioase in contabilitatea SNCR, pentru a afla din ce bani au fost hraniti si intretinuti 3.000 de cai, in conditiile in care in scripte apar numai 2.000 de animale. Mentionam ca pretul unui exemplar variaza de la 10.000 la 30.000 de dolari. (I.T.)

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro