Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

12 Jul Top Stiri

Vama declanseaza lupta impotriva propriei coruptii

Directia Generala a Vamilor (DGV) va continua programul anticoruptie inceput in acest an cu masuri concrete pentru anul 2003, a declarat, ieri, Dinu Gheorghe, seful DGV. El a recunoscut ca autoritatea vamala este perceputa ca o institutie publica vulnerabila la coruptie. "Aceasta perceptie este justificata uneori, dar nu trebuie atribuite toate actele de coruptie petrecute in acest sector doar lucratorilor din vama", a precizat Dinu Gheorghe.

Masuri concrete

In opinia sefului DGV, prima masura de strangere a "robinetului" spagilor o reprezinta desfiintarea structurilor de inspectie de la directiile vamale interjudetene si intarirea Serviciului de inspectie si control din cadrul biroului central, prin cresterea numarului personalului de la 10 la 22. "Structurile mentionate au fost ineficiente, deoarece lucrau pe principiul colegialitatii cu cei controlati si al "patriotismului local"", a declarat Gheorghe. DGV mai are in vedere si testarea periodica a vamesilor de catre colegi necunoscuti, care-i vor momi cu spagi, pentru a vedea daca cei controlati le accepta, sau nu. Printre masuri se mai numara controalele efectuate de DGV, in colaborare cu reprezentantii Parchetului National Anticoruptie si ai Parchetelor locale, prilej cu care vamesii vor fi "buzunariti" de controlori, pentru descoperirea eventualelor plusuri din portofele, fata de sumele declarate la intrarea in schimb. Tot pentru diminuarea coruptiei in randul vamesilor au fost infiintate echipe mobile, care patruleaza 24 de ore din 24 si fac controale inopinate in zonele de competenta. "Nu in ultimul rand, avem in vedere incurajarea publicului pentru semnalarea faptelor de coruptie in randul vamesilor".

Fiind intrebat cat castiga un sef de vama, Dinu Gheorghe a precizat: "Nu stiu cat castiga, dar salariul maxim este de cinci milioane de lei pe luna. Un vames de rand are un salariu mediu lunar brut de trei milioane lei".

Sanctiuni la zi

In prezent, din cei 4.365 de angajati ai DGV, 157 au primit diverse sanctiuni: desfacerea disciplinara a contractului de munca (32 de cazuri), diminuari de salarii (110), suspendari din activitate (2), avertismente (9), observatii scrise (4). Pe langa acestia, alti 31 de lucratori au fost suspendati din functie, fiind cercetati penal pentru diverse fapte. (A. Dobre)

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro