Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

16 Jul Top Stiri

Romania si Bulgaria, codasele Europei la puterea de cumparare

Bulgaria si Romania se situeaza pe ultimele locuri ale unui clasament elaborat de Comisia Europeana, referitor la puterea de cumparare a cetatenilor statelor europene, transmite AFP. Cei mai bogati sunt cetatenii Luxemburgului si ai Norvegiei, potrivit aceluiasi studiu.

Clasamentul se refera la 31 de state, printre care cele 15 din cadrul UE. In calcularea puterii de cumparare, a fost folosit PIB pe cap de locuitor, in 2001, cu stabilirea impactului diferentiat al preturilor si cursurilor de schimb, pentru statele din afara zonei euro.

Indicii obtinuti au fost ierarhizati in functie de media europeana (100). Astfel, Luxemburg si Norvegia au un indice de 188 si, respectiv 144, ultimele state pe lista fiind Bulgaria si Romania, cu 24, urmate de Turcia, cu un indice de 23. Dintre viitoarele state membre ale UE, polonezii, slovacii si cetatenii tarilor baltice sunt cei mai saraci, cu un indice sub nivelul de 50.

Austria, Islanda, Olanda, Danemarca, Elvetia si Irlanda inregistreaza indici intre 110-125. La egalitate, cu 103, sunt Germania, Franta, Regatul Unit, precum si Italia, Suedia, Finlanda si Belgia. O parte din viitoarele state membre ale UE - Ungaria, Republica Ceha, Slovenia, Cipru - intre 50 si 75. Spre coada plutonului se situeaza Polonia (40), tarile baltice (33-38), Romania, Bulgaria si Turcia. (S.E.)

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro