Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

13 Jul Top Stiri

Scandalul BAC-ului s-a impotmolit la Politie

Alexandru Calmacu

Ministerul Educatiei si Cercetarii a uitat, mai mult sau mai putin intentionat, sa finalizeze dosarele cu cele mai grave acte de coruptie din istoria invatamantului romanesc. Astfel, a ramas in coada de peste frauda de la sesiunea a doua, din august, a examenului de Bacalaureat. Mai precis, dosarul in cauza n-a fost finalizat nici dupa cinci luni de la comiterea fraudelor.

Pedepse minore

La proba scrisa de Limba si Literatura Romana de la Centrul de examinare de la Grupul Scolar Electrotehnica din sectorul 2 al Capitalei, 58 de lucrari au prezentat pe prima pagina semne distinctive. Mai mult, in interiorul tezelor s-a descoperit ca s-a introdus o pagina la mijloc cu un subiect scris la fel. Adica, era vorba de subiectul legat de compunerea unei scrisori cu o tema data. Toti cei 58 de elevi au scris ca au intalnit un star de cinema langa masina, au primit un pupic si un autograf.

Flagrantul din august a fost semnalat de catre directorul general adjunct din cadrul MEC, Nicolae I. Nicolae, in colaborare cu presedintele Comisiei de corectura. In opinia unor functionari cu functii de conducere din minister, "proportiile acestei fraude constituie o premiera in invatamantul romanesc". Drept urmare, prima masura declarativa a fost ca elevii vinovati sa fie eliminati din examen. Nici pana la aceasta ora, nimeni din MEC si din Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti nu stie sau nu vrea sa declare daca toti vinovatii au fost eliminati sau nu din examen.

In aceste cinci luni, de nenumarate ori, Ilie Dogaru, directorul general al Corpului de Control al ministrului educatiei, a fost intrebat de soarta dosarului de la Bac si de raportul final asupra cazului. De tot atatea ori ni s-a raspuns ca "documentul se afla in lucru la inspectoratul scolar".

Politisti nehotarati

Pana la urma, mergand pe firul documentelor buclucase, am ajuns la inspectorul scolar general Elena Nedelcu. Despre acest caz, domnia-sa ne-a declarat ca "dosarul se afla la Politie pentru cercetari. Nu se cunosc inca toate implicatiile si cine a fost de vina". Oricum, doar directorul unitatii scolare, care a gazduit examenul de Bac, a fost destituit din functie, iar membrilor Comisiei de verificare li s-a interzis sa mai participe la alte sesiuni de examene.

In afara acestui caz, unic in analele invatamantului, au ramas nesolutionate cazurile de incalcare a legii de la Liceul teoretic "M. Cervantes", acolo unde nu au fost nici acum completate certificatele de Capacitate pentru promotia 1999, si la Scoala nr. 77, unde au fost inscrisi la examenul de Capacitate trei elevi care nu faceau parte din centrul de examen.

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro