Bizwords Logo

Euro, mai tare ca dolarul

Marius Guta

Dupa ce, in urma cu doua zile, euro a pierdut 650 de unitati, cedand sefia dolarului, in sedinta de tranzactionare de ieri, moneda unica europeana a reusit sa revina in frunte.

In pofida faptului ca diferenta este foarte mica, euro este din nou peste dolar, ceea ce face ca redresarea monedei americane sa se lase, inca, asteptata. Banca Nationala a comunicat un curs de 32. 711 lei pentru un euro si de 32.696 de lei pentru un dolar. Declinul monedei americane a antrenat o scadere dramatica a indicilor bursieri ai principalelor burse internationale. Pentru a stopa aceasta tendinta, care risca sa se transforme intr-un dezastru, liderii politici au sarit in ajutorul economistilor.

Acestia i-au linistit pe investitori, declarand ca recentele caderi ale ale pietelor nu ameninta cresterea economica, informeaza Reuters.

Aceasta interventie a determinat o modificare a indicatorilor, Bursa din New York inregistrand, dupa mai bine de o saptamana, o crestere a principalilor indici. "Dolarul a depasit un prag psihologic, reusind sa stopeze declinul inregistrat in ultimul timp.

Acest lucru se datoreaza si masurilor dure luate de Administratia americana, care a trecut la o contraofensiva pe pietele internationale pentru recuperarea terenului pierdut", ne-a declarat analistul economic Ionut Popescu.

Aceasta tendinta s-a inregistrat si la Bursa de Valori Bucuresti. In sedinta de ieri, indicele BET a crescut cu 2.49 de puncte, iar indicele BET FI a crescut cu 3.27 puncte.

Sursa Gardianul