Bizwords Logo

Cresc indicatorii bursieri

Sedinta de tranzactionare de ieri de la Bursa de Valori Bucuresti a punctat un reviriment al tuturor indicatorilor financiari. Se poate spune ca este chiar un veritabil succes, in contextul in care in sedinta anterioara s-a consemnat o adevarat prabusire a principalilor indici.

Astfel, ieri, indicele BET a ajuns la 1253,96 puncte, urcand cu 8,76 puncte, ceea ce echivaleaza cu o crestere de 0,71 procente. Aparent, cresterea nu este mare, dar daca avem in vedere faptul ca, in sedinta anterioara, BET a pierdut aproape 15 puncte, se poate spune ca este chiar un succes.

Si indicele compozit BET - C a crescut cu 0,87%, ajungand la 828,50 puncte. O crestere relativ redusa a inregistrat, in schimb, indicele BET FI, care evidentiaza evolutia societatilor de investitii financiare. Acesta a urcat doar cu 3,36 puncte, ajungand la 4377,34 puncte.

De asemenea, au fost efectuate 2003 tranzactii, iar volumul actiunilor tranzactionate a ajuns la 3.908.096. In ceea ce priveste capitalizarea, valoarea acesteia in cele doua sedinte a fost aproape identica, respectiv 68 miliarde de lei. (M.G.)

Sursa Gardianul