Bizwords Logo

Protest sindical la Portile de Fier

Sindicalistii de la Hidrocentralele Portile de Fier I si II au decis sa picheteze Prefectura Mehedinti pe termen nelimitat, chemand in sprijinul actiunii lor salariatii societatii Hidroelectrica din intreaga tara. Potrivit liderului sindical Cristian Popescu, angajatii sunt nemultumiti de planul de restructurare a societatii Hidroelectrica, in care se prevede infiintarea unor uzine de reparatii la nivelul fiecarei sucursale.

Guvernul a aprobat recent infiintarea, prin reorganizarea activitatii SC Hidroelectrica SA, a opt societati comerciale, care vor avea ca principal obiect de activitate asigurarea serviciilor de reparatii si alte activitati cu caracter de prestari servicii. Actionarul unic cu drept de proprietate 100% al celor opt societati va fi SC Hidroelectrica SA.

"Daca in termen de 10 zile, delegatia FSH nu va fi primita la Guvern pentru a putea prezenta varianta sindicatelor privind activitatea de reparatii-intretinere, vom trece la pichetarea Palatului Victoria", a declarat presedintele Federatiei Sindicale Hidroenergetica, Adrian Mic. (A.D.)

Sursa Gardianul