Bizwords Logo

Pod peste Canalul Dunare-Marea Neagra

Primaria orasului Cernavoda a inaugurat, ieri, podul peste Canalul Dunare-Marea Neagra, o investitie asigurata de la bugetul de stat, in valoare de aproximativ noua milioane de dolari. Obiectivul, cu o lungime de 172,5 metri si o latime de 7,8 metri, a fost realizat in circa sapte ani. Lucrarea a fost proiectata de societatea romano-franceza Eurometudes si executata de societatea de constructii CCCF Bucuresti.

Cinci oferte pentru Podul Vidin-Calafat

Cinci consortii europene au depus oferte, pana la termenul limita, 5 august, in vederea acordarii de consultanta pentru proiectarea si managementul proiectului de constructie a celui de-al doilea pod de pe Dunare, de la Calafat-Vidin. Castigatorul va fi anuntat la inceputul lunii octombrie, a declarat Evgenia Atanassova, reprezentant al Ministerului bulgar al Transporturilor, citata de BTA.

Ofertantii au fost consortiul format din companiile Fabermaunsell Limited (Marea Britanie), Louis Berger si GUS Ltd (Bulgaria); Hyder Consulting Ltd. (Marea Britanie); consortiul format din companiile Obermeyer (Germania), CIE Consult (Irlanda de Nord), Systra si EEG Simecsol (Franta); companiile Scetauroute S.A. (Franta), Cowi A.S. (Danemarca), Typsa (Spania), precum si consortiul compus din Scott Wilson (Marea Britanie), holdingurile Iberinsa S.A. (Spania) si Flint and Neil Partnership (Marea Britanie).

Contractul de consultanta va fi semnat pentru o perioada de 60 de luni, iar schitele de constructie ar putea fi definitivate pana in luna mai a anului viitor. Castigatorul va primi un onorariu de maximum 5,755 milioane euro, din care 4,998 milioane euro vor fi achitate prin Programul ISPA al UE, restul finantarii urmand sa fie asigurat de statul bulgar.

Lyubomil Ivanov, presedintele comitetului bulgaro-roman care administreaza proiectul de constructie a celui de-al doilea pod peste Dunare, a preconizat ca lucrarile ar putea fi incheiate in anul 2006, iar proiectul va fi considerat finalizat un an mai tarziu, dupa expirarea perioadei de garantie. (M. Dan)

Sursa Gardianul