Bizwords Logo

Iasiul ramane plin de gropi

In judetul Iasi, exista riscul ca nici un drum sa nu mai fie reparat si modernizat in perioada urmatoare. Intrucat constructorii solicita sume incredibil de mari pentru asfaltarea drumurilor, conducerea judetului este dispusa sa renunte la orice investitie programata in acest domeniu pentru anul in curs, informeaza RomNET. "Nu putem plati 3,3 miliarde de lei pentru asfaltarea unui kilometru de drum.

Daca firmele de constructii nu vor intelege ca bugetul statului nu este o sursa de imbogatire peste noapte si daca nu vor licita un pret rezonabil, atunci vom renunta la modernizarea drumurilor", a declarat presedintele Consiliului Judetean Iasi, Lucian Flaiser.

Pentru programul de asfaltari de drumuri pe anul 2002 al Consiliului Judetean Iasi s-au alocat peste 100 miliarde de lei, din care s-au utilizat pana in prezent mai putin de jumatate.

Flaiser a precizat ca pe viitor va incerca sa contacteze si firme din strainatate pentru investitiile in domeniul drumurilor, fiind convins ca acestea vor prezenta oferte mult mai avantajoase decat cele ale firmelor din tara. (S. Etves)

Sursa Gardianul