Bizwords Logo

Presedintele Muntenia Invest se considera victima colegilor din PSD

Marius Guta, Ilinca Teodoriu

Scandalul declansat de informatiile aparute inclusiv in "Gardianul", potrivit carora zilele lui Teodor Mihaiescu (foto) in functia de presedinte al Muntenia Invest sunt numarate, a continuat, ieri, cu o noua "repriza". Astfel, in cadrul unei conferinte de presa, Mihaiescu a declarat ca problemele sale "ar putea veni de la anumiti colegi din PSD, pe care am refuzat sa-i ajut sa prejudicieze SIF Muntenia". Acuzatiile la adresa lui Teodor Mihaiescu si documentele care, potrivit organelor de ancheta, sustin aceste acuzatii au fost adunate intr-un dosar gros de aproape o jumatate de metru.

In esenta, scandalul este intre Muntenia Invest si Teodor Mihaiescu, pe de o parte, si CI-CO SA, pe de alta parte, la care Muntenia Invest este actionar majoritar. Teodor Mihaiescu acuza CI-CO de faptul ca refuza, de trei ani, sa organizeze o Adunare Generala a Actionarilor.

In razboiul pe care il duce cu CI-CO, presedintele Muntenia Invest a mai "lansat o torpila": societatea a fost administrata fraudulos de catre actuala conducere. Ca urmare, acesta a gasit si explicatia necazurilor din ultimul timp: "Ei vor sa ma inlocuiasca pentru a musamaliza matrapazlacurile".

Contraatac din partea CI-CO

In replica, Eugen Popescu si Alecu Leonard, membrii ai Consiliului de Administratie al CI-CO, neaga acuzele aduse de catre Teodor Mihaiescu si sustin ca declaratiile acestuia sunt numai o diversiune. "Mihaiescu afirma peste tot ca toata lumea are ceva cu el, dar, din dovezile stranse de Justitie in rechizitoriu, reiese clar ca toate faptele prezentate de noi sunt reale", a declarat Eugen Popescu. El afirma ca presedintele Muntenia Invest a prejudiciat CI-CO cu peste 75 miliarde de lei. "Cu toate ca de conturile SIF ar fi trebuit sa se ocupe Banca Romana de Dezvoltare (BRD), Mihaiescu a preluat conturile SIF prin semnatura directa si a deschis alte conturi la BCR, unde este administrator, la Banca Romaneasca, unde un administrator al SIF este vicepresedinte, precum si la Banca Demir, unde seful Muntenia Invest este tot administrator", a spus Popescu. "CNVM trebuie sa ia pozitia legala pentru ca acest personaj sa nu mai poata opera in conturile SIF. Daca pana la urma decizia comisiei va fi in favoarea lui Mihaiescu, vom actiona CNVM in judecata", a conchis Popescu.

Sursa Gardianul