Bizwords Logo

Firme de consultanta false dau tepe in Iasi

Marian Apostol

Peste 30 de primarii din judetul Iasi, care au incercat sa obtina finantari prin Programul SAPARD, au fost inselate de mai multe firme-fantoma, care le-au garantat intocmirea unor proiecte care sa fie acceptate de finantator. "Au aparut mai multe firme din Bucuresti, Timisoara, Cluj, care promit marea cu sarea, dar nu fac nimic.

Vin si spun ca sunt ruda cu nu stiu care ministru sau ca au pile la un minister ori la SAPARD, lucru care, chipurile, ar garanta primirea de finantari. Dar nu este decat o minciuna careia, din pacate, i-au cazut deja victima numerosi primari", a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, Gabriel Popescu. Acesta sustine ca firmele in cauza au pretins primariilor pacalite sume de pana la 3.000 de dolari pentru fiecare "proiect finantabil" si, dupa ce au luat banii, au disparut imediat.

Prin Programul SAPARD, se acorda gratuit de catre UE sume intre 100.000 si, 1.000.000 de euro, pentru proiecte vizand dezvoltarea agriculturii si imbunatatirea infrastructurii rurale.

Sursa Gardianul