Bizwords Logo

Licitatie pentru programul social "Laptele si cornul"

Alina Tibu

La Suceava au fost preselectate 13 societati comerciale pentru a participa la licitatia electronica in urma careia va fi desemnata firma sau firmele care vor pune in practica programul social "Laptele si cornul" in acest judet. Respectivele societati au fost preselectate dintr-un numar de 16, de catre Comisia judeteana de supraveghere a aplicarii OUG 96/2002, privind suplimentul de hrana pentru elevii din clasele I-IV.

Din cele 13, cinci sunt firme din industria laptelui, iar restul din morarit si panificatie. Vicepresedintele Consiliului Judetean, Dragos Danubianu, a declarat ca doar doua societati de procesare a laptelui si doua de panificatie au depus oferte complete, adica de sustinere a programului pe teritoriul intregului judet.

Danubianu a precizat ca restul firmelor au depus oferte zonale. "Asteptam regulamentul de desfasurare a licitatiei electronice sa vedem daca se merge pe o singura firma sau pe mai multe, fiecare cu zona ei", a precizat Danubianu.

Licitatia electronica se va desfasura pe data de 5 septembrie, iar pana atunci trebuie identificate locurile din unitatile scolare unde copiii vor servi laptele si cornul, precum si resursele financiare necesare achizitionarii de frigidere pentru scoli.

Aproximativ 40.000 de beneficiari

La nivelul judetului Suceava, de prevederile ordonantei nr. 96 vor beneficia 39.688 de copii, pentru care in anul scolar 2002/2003 este nevoie de 1,4 milioane de litri de lapte si de 556 tone de produse de panificatie. Toata aceasta actiune va costa circa 49 miliarde de lei.

Sursa Gardianul