Bizwords Logo

Indicii bursieri, in crestere

Valoarea cumulata a operatiunilor realizate cu titlurile listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost, in luna august, de 422,2 miliarde de lei (12,7 milioane de dolari), superioara lunii anterioare, in aceeasi perioada fiind deschise un numar de 412 noi conturi de tranzactionare, potrivit datelor furnizate de BVB.

Valoarea tranzactiilor a crescut fata de luna iulie cu 69 de miliarde lei, fiind a patra luna din acest an in care depaseste pragul de 400 de miliarde lei. In raport cu luna august 2001, valoarea tranzactiilor s-a dublat. Brokerii apreciaza ca acesta evolutie este mult peste asteptarile lor, in conditiile in care, istoric, in lunile de vara activitatea bursiera scadea semnificativ.

Ascensiunea pietei este evidentiata si de indicii bursieri, care au urcat constant, cea mai semnificativa majorare fiind consemnata de BET-FI, care a atins, in sedinta de vineri, un nou maxim istoric de 5.424,33 puncte, cu 23,9% mai mare fata de nivelul de la sfarsitul lunii iulie. Indicele BET-FI reflecta evolutia de ansamblu a preturilor actiunilor emise de cele cinci societati de investitii financiare (SIF). Indicele BET, care evidentiaza trendul preturilor aferente celor mai lichide zece societati listate, a crescut cu 11,1%. (M.G.)

Sursa Gardianul