Bizwords Logo

Noi reguli pe piata Rasdaq

Potrivit noului regulament elaborat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, societatile ale caror actiuni sunt listate pe piata Rasdaq vor fi incluse in trei categorii de tranzactionare: categoria I, categoria a-II-a si categoria de Baza, in functie performantele financiare, marimea capitalului social si lichiditatea titlurilor emise. Pentru a fi inclus in categoria I, un emitent trebuie sa inregistreze profit, sa aiba o cifra de afaceri de minimum noua milioane de euro si o valoare totala a activelor de peste 4,5 milioane euro.

Cel putin 15% din actiunile emitentilor listati la categoria I trebuie sa se afle in posesia actionarilor nesemnificativi. La categoria a-II-a, vor fi incluse societatile cu o cifra de afaceri de peste 2,5 milioane euro, cu peste 10% din titlurile emise in posesia detinatorilor nesemnificativi si cu un capital social de peste jumatate de milion de euro.

In urma aplicarii criteriilor de admitere pe aceste categorii, 20 de societati indeplinesc criteriile de listare pentru categoria I si 90 de emitenti pentru categoria a-II-a. Printre noile modificari s-a introdus si limitarea variatiilor de pret din cadrul unei sedinte, fata de pretul de referinta, care va fi facut public in fiecare zi. (I.T.)

Sursa Gardianul