Bizwords Logo

Scandal la CET Iasi

Anuntul premierului privind contractarea de catre Termoelectrica a creditului de 120 de milioane de dolari pentru cumpararea combustibilului necesar centralelor termoelectrice transferate in administrarea autoritatilor locale incepe sa agite spiritele in teritoriu. Dupa ce a recunoscut ca, teoretic, cele 16 CET transferate de la Termoelectrica trebuie sa-si procure singure sumele necesare achizitionarii combustibilului, Adrian Nastase a observat ca "interesele locale convergeau spre aceasta idee si am considerat ca, in final, doar Termoelectrica poate asigura intr-un mod rapid si eficient derularea liniei de credit".

Primul reprezentant local care a trecut la "represalii" a fost primarul Iasiului, Constantin Simirad, care a amenintat ieri cu anularea subventiilor la termoficare, daca Guvernul nu va permite Primariei sa cumpere singura combustibil.

"Noi vrem sa facem un bine iesenilor si sa suportam o parte din pretul energiei termice. Am informatii insa ca cei de la Bucuresti vor sa faca ei licitatia si sa stabileasca furnizorii de carbune. Daca acestia vor practica un pret mai mare, atunci nu vom mai acorda nici un fel de subventie", a declarat Simirad, relateaza RomNET. (C. Neacsu)

Sursa Gardianul