Bizwords Logo

Producatorii de alcool cer un Registru Unic de Control

Producatorii de alcool si bauturi alcoolice vor solicita saptamana viitoare reprezentantilor Ministerului de Finante sa introduca un Registru Unic de Comert, in care toate autoritatile insarcinate cu evaluarea si verificarea agentilor economici sa fie obligate sa noteze data in care au efectuat controale, scopul acestora, precum si rezultatele evaluarilor. Motivul acestei solicitari este, potrivit presedintelui GARANT, Romulus Dascalu, acela ca, in prezent, agentii economici din ramura trebuie sa faca fata unui "tir de controale" care nu se soldeaza insa cu nici un rezultat. "Suntem supusi in permanenta unor controale ce se intind pe luni de zile, dar problema este ca cei care vin sa ne evalueze activitatea nu incheie nici un act de control. Astfel ca atunci cand vine urmatoarea comisie, nimeni nu ne crede ca tocmai am fost controlati", ne-a declarat presedintele patronatului Garant.

El a adaugat ca, desi controalele sunt o metoda de identificare a producatorilor ilegali, nu este normal ca autoritatile sa intreprinda actiuni de evaluare pe perioade de trei-patru luni la acelasi agent economic.

"Nu este posibil sa fim controlati zilnic de catre o comisie diferita. Nici nu pleaca bine cei de la pompieri, ca apar cei de la Finante, Vama, Garda Financiara sau de la Agricultura. Sunt cazuri in care se inregistreaza pana la 800 de zile de control, numai ca acestea nu sunt consemnate nicaieri.

Prin urmare, introducerea acestui registru este singura metoda prin care se poate tine evidenta tuturor controalelor", a conchis Dascalu. (I.T.)

Sursa Gardianul