Bizwords Logo

Asigurarea locuintei nu e un moft, ci o necesitate

Iulia Ichim

In ziua de astazi, asigurarea locuintei nu mai este un lux, ci o necesitate. O polita de asigurare va poate proteja de orice eveniment neplacut. Prin Asirom, liderul pietei romanesti de asigurari, puteti incheia polite de asigurare pentru case, apartamente la blocuri sau vile, case de vacanta sau anexe gospodaresti, precum si pentru cladiri in constructie. Asirom acorda despagubiri pentru pagubele suferite ca urmare a incendiilor, trasnetului, ploilor sau a cutremurelor, dar si pentru pagubele produse din cauza unor prabusiri, a alunecarilor de teren sau a avalanselor. Polita acopera chiar si cazurile in care cad corpuri pe cladirile asigurate sau acestea sunt izbite de vehicule. Costul anual al asigurarii este de 0,30% din suma asigurata pentru cladirile din mediul urban si de 0,40% pentru cladirile din mediul rural. Primele de asigurare sunt mai mici daca imobilul este amplasat in zone cu grad redus de seismicitate sau in zone in care nu exista posibilitatea producerii de inundatii.

Totodata, daca locuinta are peretii rezistenti la foc, a fost proiectata cu respectarea normelor antiseismice sau daca nu a fost afectata de incendii sau explozii, asiguratul beneficiaza de reduceri. In functie de cate criterii se respecta, se pot acorda reduceri de pana la 50% din valoarea primei de asigurare.

Daca clientul opteaza pentru asigurarea unui singur risc sau a unui grup de riscuri, sumele se micsoreaza. Astfel, pentru riscul de incendiu, pretul asigurarii scade la 0,12% din suma initiala. Pentru incendiu, trasnet, explozie si caderi de corpuri, pretul este de doar 0,15% din suma, iar daca se opteaza pentru toate riscurile de mai sus, mai putin asigurarea impotriva cutremurului, se va plati 0,21% din valoarea initiala. Costul asigurarii se poate plati integral sau in doua, trei sau patru rate. Important este ca Asirom plateste integral despagubirea, in limita sumei inscrise in contract, indiferent de valoarea locuintei. In cazul in care, in anii anteriori, nu s-au platit despagubiri pentru respectivul imobil, asiguratii pot beneficia de o reducere de 30% in cazul reinnoirii contractelor.

Sursa Gardianul