Bizwords Logo

Omul care aduce vorba

Viorel Chifu

Infernul asfaltarilor

Dupa cum prevedeam intr-un editorial anterior, asfaltarea arterelor principale ale Capitalei a dat peste cap viata, si asa agitata, a urbei noastre de pe Dambovita. Totul e blocat, toti injura, urland cu spume la gura, claxoanele suna de-ti sare inima din loc, iar peste tot si peste toate se lasa gazele de esapament, ce se incolacesc intr-un amestec dracesc cu valatucii negri de fum ai topiturii de smoala.

Parafrazand inscriptia de deasupra infernului dantesc, nu pot decat sa spun: "Lasati orice speranta, voi, cei care intrati in Capitala!". Avem chiar tot ce ne trebuie pentru a turna un nou "Apocalipsul, acum" sau o superproductie "Dracula Town". Pai, cum e toata lumea plina de draci, nu mai lipseste mult si ii vom vedea pe multi soferi sarind cu dintii in beregata celui din masina alaturata.

Ca de obicei, primaria a avut ambitii mari si realizari mici. Daca nu si-a dat seama pana acum si onor primaria, tot planul ei de asfaltare a plecat din start cu trei greseli strategice majore. Unu: A inceput sa asfalteze 10 artere importante in acelasi timp, fara a avea nici pe departe capacitatea tehnica pentru asta. Doi: Momentul ales a fost cu totul nefericit, in septembrie, cand toata lumea vine din concediu cu chef de munca, in loc sa fi asfaltat in august, cand orasul era ca si pustiu. Trei: "Caile de fuga" erau deja blocate de lucrarile pentru metroul usor, si ele intarziate cu cateva saptamani.

S-a dovedit inca o data ca degeaba e vointa, daca "nema putirinta". Colac peste pupaza, au aparut si politistii. Ati bagat de seama ca unde este un blocaj de masini, este si un politist? Ei bine, el nu este acolo ca sa deznoade lucrurile, nu, el este chiar cel care le innoada. Asa stand lucrurile, recomand tuturor celor are vor sa-si incerce noul medicamnt de calmare a nervilor, sa aleaga Bucurestiul pentru testare. Aici intra cine vrea si scapa cine poate, dar nu tocmai teafar la minte.

Sursa Gardianul