Bizwords Logo

Demiteri la Agricultura

Ministrul agriculturii, Ilie Sarbu, a promis ieri un val de demiteri in institutia pe care o conduce. Potrivit afirmatiilor oficialului MAAP, din minister vor "zbura" atat o parte din directorii Directiilor Judetene Agricole, ai Agentiei Domeniilor Statului, precum si directori ai Agentiilor Sanitar-Veterinare. "Voi nominaliza multe persoane, lista directorilor inlocuiti fiind foarte lunga. Criteriile pe care le-am avut in vedere sunt in principal competentele profesionale", a declarat Sarbu.

Rocada conducerii din MAAP a inceput insa de ieri, primul exemplu fiind cel al directorului Agentiei Nationale Sanitar-Veterinare, Viorel Andronie, ce ocupa aceasta functie, ce-i drept, interimar. Acesta a fost inlocuit deja cu Sorin Mitrea, fratele ministrului transporturilor, Miron Mitrea.

"Trebuia pus cineva din interior, Sorin Mitrea ramanand in aceasta functie pana cand vom organiza un concurs pentru acest post", si-a explicat oficialul MAAP decizia.

Tot ieri s-a luat hotararea de a numi in functia de consilier al ministrului pe probleme sanitar-veterinare pe Liviu Harbuz, ce ocupa in prezent si postul de consilier al premierului. (I. Teodoriu)

Sursa Gardianul